Álmában égett halálra egy 94 éves asszony egy II. kerületi lakásban. Szomszédai szerint nem dohányzott, ezért sem értik, hogyan kaphattak lángra a bútorok a harmadik emeleti szobában.

Mint azt szerdán az Origo is megírta, délelőtt kigyulladt egy II. kerületi lakás Budapesten, az oltás után a tűzoltók egy holttestet találtak a hálószobában. A Tények megtudta, hogy az áldozat egy 94 éves nyugdíjas asszony volt.

A nőt jól ismerték a környékbeliek, egyik szomszédja megrendülten nyilatkozott. Szörnyű dolog, nem is értem, hogyan történhetett meg, mert biztosan nem dohányzott

- mondta az áldozat egyik ismerőse. A helyszínelés órákig tartott a harmadik emeleti lakásban. Úgy tudni, a bútorok gyulladtak meg az asszony hálószobájában.

Az ágy és annak környezete égett mintegy öt négyzetméteren. A tűzoltók eloltották a lángokat, azonban egy holttestet találtak a szobában - mondta a Tényeknek Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese.

A szomszédok segítettek Pethőhenyén

Aznap éjjel három város tűzoltóit riasztották Pethőhenyére, ahol egy családi ház tetőszerkezete égett le. A tűzoltók kiérkezéséig a szomszédok próbálták oltani a lángokat vödrökkel és kerti slaggal. A lakóknak időben sikerült kimenekülniük, de néhány személyes tárgyat leszámítva szinte mindenük odalett. 

A család jelenleg egy önkormányzati tulajdonú lakásban él. A Tények úgy tudja, a kazánházból csaptak fel a lángok, majd azok terjedtek tovább a garázsra és a házra is.

Címlapi képünk illusztráció.