Egy 8 fős banda autókat és más, hasonlóan értékes tárgyakat árult az interneten, majd amint megkapták értük az előleget, eltűntek. Az ügyészség vádat emelt ellenük.

A csalók 2018 május és 2019 februárja között több internetes oldalon árultak autókat, lakóautókat, mobilházat, konyhabútort, fűnyírót, kerti traktort és más értékes tárgyakat kedvező feltételekkel. Valójában egyik tárgy sem volt a tulajdonukban.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Egy férfi Budapesten olyan nehéz körülmények között élő embereket toborzott, akik vállalták, hogy a nevüket és a frissen nyittatott számlájuk számát biztosítják a csalásokhoz. A számlákra bejövő vételárat vagy előleget készpénzben adták oda a férfinak, cserébe némi jutalékot kaptak. Egy 50 éves nő közvetített a csalók és a pénzt átvevő férfi között.

Az átvert emberek a pénz elküldése után próbált kapcsolatba lépni a hirdetőkkel, de azok eltűntek. A módszerrel több tucat embert vertek át, esetenként több mint 100 ezer forintot szereztek meg tőlük.

Az ügyészség a nőt és a férfit csalással vádolja, további hat személyt pedig pénzmosással. Azt javasolják, hogy a bíróság 3 személyt ítéljen börtönbüntetésre, a többieket pedig felfüggesztett büntetésre – írja a Heves Megyei Főügyészség.