Már látni, mikorra érkezik az esős őszi idő

ősz, eső, esernyő, időjárás, hideg, város, járókelők, kabát, Széll Kálmán tér
Vágólapra másolva!
November meghozza a csapadékot és a lehűlést, addig is azonban kellemes napos idő vár ránk - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Csütörtök: Reggelre foltokban köd képződik, mely a délelőtt folyamán mindenhol feloszlik. Ezt követően fátyolfelhők szűrte napos időre számíthatunk, eső nélkül. Néha megélénkül a délkeleti szél. Reggel -6 és +4, délután 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek: Hajnalban főleg az Alföldön képződnek ködfoltok, melyek hamar feloszlanak. Ezután ismét többórás napsütés várható, fátyolfelhőkkel.

A délkeleti szél már nagy területen élénkül meg, néhol erős lökések is lehetnek.

Reggel 2, délután 16 fok körüli értékeket mérhetünk.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szombat: Többórás napsütésre van kilátás, reggel főleg a délnyugati határszélen lesznek ködfoltok. Kellemes őszi idő várható 13-19 fokos maximumokkal. A délkeleti szél még élénk lesz.

Vasárnap: Reggelre már

nagyobb területen képződik köd,

rétegfelhőzet, illetve napközben egyre vastagabb fátyolfelhők érkeznek. Estig eső még nem lesz. 16 fok körül valószínű a csúcsérték.

Hétfő: Mindenszentek napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég; és délelőtt még csak elszórtan, délután már több helyen várható eső. 11-14 fok közé csökken a hőmérséklet a csapadékos idő hatására.