Kamionosként dolgozott korábban az a 45 éves ásványrárói férfi, akit kedden, munka közben gázoltak halálra az M1-es autópályán Lébénynél. Azért váltott munkahelyet, hogy több időt tölthessen a feleségével és kétéves kislányával. Ő már a huszadik áldozata a sofőrök figyelmetlenségéből eredő katasztrófáknak.

Az egész falu gyászolja a Közút munkatársát, akit munka közben gázolt halálra egy figyelmetlen teherautós az M1-esen még kedden. A Tények úgy tudja, a munkás egy gép alá szorult és meghalt. Másik két kollégája pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

"Rendkívüli módon megviselte munkatársainkat a kollégánk elvesztése. A mai napon is azon dolgozunk, hogy minden segítséget megadjunk szakembereinknek. Pszichológusi segítséget is adunk számukra"
- mondta a Tényeknek Pécsi Norbert Sándor, a Közút kommunikációs osztályvezetője.

Hozzátette, eddig tizenkilenc hasonló tragédia történt, többségében a figyelmetlen sofőrök hibájából.

A tegnapi baleset áldozatával együtt már 19 kollégánkat veszítettük el hasonló körülmények között. Nagyon kérjük az autósokat, hogy amikor munkaterülethez érkeznek, vegyék nagyon komolyan a kihelyezett előjelzéseket, sebességkorlátozó táblákat - kérte a Közút munkatársa.

Címlapi képünk illusztráció.