Megdöbbenve fogadták az olasz bíróság ítéletét a veronai busztragédiát okozó sofőr volt szomszédai. Mint azt korábban az Origo is megírta, a sofőr hat évet kapott, amiből legalább két és fél évet börtönben kell töltenie. A Blikk kiderítette, hová költözött a férfi, miután az áldozatok hozzátartozói rátaláltak az előző lakhelyén.

"Éveken át itt lakott a szomszédunkban az élettársával együtt. Jól ismertem már a tragédiát megelőzően is. Nemrégiben elköltözött a város egy másik pontjára, éppen azért, mert itt túl sokan zaklatták. Az újságírók és az áldozatok hozzátartozói is rátaláltak. Sőt, ahogy hallottam, már az új családi házánál is megjelentek" - mondta a lapnak Viczián Mihály, a társasház ház közös képviselője. A férfi hozzátette, a baleset után sem látta túlzottan megtörtnek, nem sokkal később pedig már autót is látta vezetni.

"Tudom, hogy micsoda tragédiát okozott, sok gyermek veszett oda, de valamiért mégis soknak találom ezt a büntetést is. Hiszen ilyen hosszú időre gyilkosok, állatkínzók kerülnek börtönbe! Én nem akarok ítélkezni, de úgy érzem, ez is egy súlyos büntetés, hiszen ahogy hallottam, kimondottan rendes, tisztességes ember hírében állt - mondta egy helyi asszony, aki szerint gyilkosok kapnak hat évet, a baleset ellenére a sofőr jó ember.

Forrás: AFP/HANDOUT

A Blikk megtalálta az elítélt buszvezető új házát. Előtte ugyanaz az autó parkolt, mint korábban a lakótelepen. Hiába kopogtattak azonban a bejárati kapunál, senki nem nyitott ajtót. Az egyik szomszéd elmondta, tavaly újították fel a házat. Az egykori buszvezető rendszeresen eljár dolgozni, három műszakban. Néha összefutnak, akkor beszélgetnek is pár szót. Elejétől fogva tudta, hogy ki költözött a szomszédjába.

Egy másik, szintén közelben lakótól megtudták, tavaly karácsonykor többen is koszorúkat és gyertyákat helyeztek el a férfi házának bejáratához, de pár óra után valaki gondosan begyűjtötte azokat.