Valami nem stimmel Gyurcsány váratlan hazarepülése körül

GYURCSÁNY Ferenc beszél évértékelő beszéd Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2020. február 9. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc azt állította, hogy EasyJettel repült haza Szardíniáról vakbélgyulladása miatt, miközben a valóságban onnan nincs járat Budapestre ősszel. 
Vágólapra másolva!

A világ milliomosainak luxusszigetére, Szardíniára utazott Gyurcsány Ferenc és felesége vakációzni. Az eredeti terv az volt, hogy Gyurcsány és Gyurcsányné legalább egy hetet tölt a híres Smaragd-parton, amelyet a turisztikai ipar Európa legdrágább helyszínének tart.

A vakációt megszakította, hogy Gyurcsány Ferenc rosszul lett, fájt a hasa, az orvosa tanácsára ezért hazarepültek. A facebookos beszámolója szerint kiderült, hogy vakbélgyulladása van, ezért megműtötték, azt nem árulta el, melyik magyarországi kórházban. Csütörtökön Gyurcsány azt írta Facebook-oldalára, hogy a rugalmas EasyJet-jegyüket átfoglalva visszautaztak Budapestre, és túl van a műtéten, minden rendben.

Érdekességek

Csakhogy a bennfentes.net ellenőrizte, és az EasyJet nem repül Szardínia-Budapest viszonylatban, de Milánó-Budapest, Róma-Budapest vagy Szardínia-Bécs viszonylatban sem.

Az EasyJet csak a fenti városokba üzemeltet járatokat Budapestről Forrás: bennfentes.net

Budapestről csak Amszterdamba, Párizsba, Lyonba, Bázelbe, Genfbe, Londonba és Manchesterbe utazhatunk EasyJettel, és értelemszerűen ugyanezekből a városokból Budapestre.

Viszont a nyári szezon végeztével a Wizzair és a Ryanair sem üzemeltet közvetlen járatokat Szardínia repülőtereiről.

Az EasyJet oldala jelzi, hogy Szardínia egyetlen repülőteréről sem repülhetünk Budapestre EasyJettel Forrás: bennfentes.net

A portál szerint nagy kérdés tehát, hogyan utazott haza Gyurcsány Ferenc, és ha nem az EasyJettel, akkor miért írta a Facebook-oldalára mégis azt, hogy az EasyJet légitársaság járatát vette igénybe egy rugalmas átfoglalással?

Frissítés: A Benfenntes.net cikkének megjelenése után Gyurcsány Ferenc a Facebook oldalára állítólagos beszállókártyákat rakott ki, amelyek szerinte igazolják az állítását.