Márki-Zay elismerte: el akarják törölni a rezsicsökkentést

Vágólapra másolva!
Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni – jelentette ki Márki-Zay Péter, a Gyurcsány-show győztese, aki az elmúlt időszakban egyre gyakrabban hangoztatta lakossági energiaár-szabályozásra vonatkozó módosítási javaslatait. A Greenpeace Magyarország Facebook-oldalán közvetített beszélgetésben az elhangzott állítások súlyos szakmai és társadalmi aggályokat vetnek fel. A baloldali Márki-Zay eltörölné a rezsicsökkentést, és nem érdekli, mi történne az emberek életkörülményeivel. Kijelentései alapján már azon tanakodnak a baloldalon, hogyan sarcolhatnák meg a magyar embereket, és hogyan szüntethetnék meg a rezsicsökkentést.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay a Gyurcsánynéval folytatott vitában gyakorlatilag arról beszélt, hogy a baloldalnak küzdenie kell azért, hogy megszüntethesse a rezsicsökkentést.

- mondja Márki-Zay a videóban. Ezzel gyakorlatilag elismeri: nem beszélnek a kampányban a rezsicsökkentés megszüntetéséről, mert nem népszerű, de el akarják törölni. A baloldali polgármester a környezetvédelem fontosságával érvel, és úgy véli - ahogyan ő fogalmazott -, hogy szükség van a rezsicsökkentés kivezetésére.

Márki-Zay igazi baloldaliként viselkedik,

ahogyan azt már korábbi kijelentéseivel is bizonyította. Úgy véli, hogy

Márki-Zay a szokásos baloldali receptet akarja követni.

Meg akarja adóztatni a magyar embereket, és szerinte a kevesebb fogyasztással kell rezsit csökkenteni. Arról természetesen elfelejt beszélni, hogy mi a valódi szándék: az emberek megadóztatása.

Gyusányék korábban tizenötször emelték a rezsi árát.

Forrás: MTI/Oláh Tibor

A Fidesz-kormány vezette be a rezsicsökkentést

2010 óta a magyar kormány egyik első küzdelme a Brüsszellel éveken át vívott rezsiharc volt, amely mára meghozta eredményét.

A piaci árak esetén évente 380-400 ezer forinttal fizetne többet a mostaninál egy átlagos magyar család, ha nem valósult volna meg a rezsicsökkentés.

Most ismét harcolni kell, hiszen Brüsszel árat emelne az áram és az üzemanyag esetében is azzal az indoklással, hogy a klímavédelmet kell folytatni, miközben brutális mértékben nő a gáz és a villany ára Európában. Ahogy egyre közelebb kerülünk a téli szezonhoz, az európai földgázválság elkezdett globális válsággá erősödni, és már világszerte hatással van az energiaárakra. Az európai földgáztartalékok problémája így mára elkezdte az egekbe emelni nemcsak a gáz, de az olaj és a szén világpiaci árát is.

Emelkednek az energiaárak, Márki-Zay pedig tovább emelné azokat

- erről korábban még Hollik István, a Fidesz frakcióvezetője beszélt.

- hangsúlyozta a KDNP képviselője. Hollik ismertetése szerint több nyugati nagyvárosban a többszörösét fizetik rezsire, mint Budapesten.

A TERVEZETT UNIÓS KLÍMAADÓ 32 EZER FORINTOS PLUSZTERHET JELENTENE HAVONTA A MAGYAR EMBEREKNEK.

Márki-Zay több kijelentésével is alátámasztotta már, hogy nem érdekli az emberek véleménye, a célja a hatalom megszerzése. Márki-Zay azt is elárulta, hogy szerinte

Márki-Zay szerint semmi szükség a rezsicsökkentésre Fotó: Koncz Márton - Origo

Azt is hozzátette, hogy ha magasak az árak, az arra ösztönzi majd az embereket, hogy kevesebbet fogyasszanak, és ez Márki-Zay szerint jó.

Gyurcsányéknál mindig ugyanaz a recept: emelni, emelni, emelni

A rezsi egy közvetlen politikai kérdés is Magyarországon az elmúlt húsz évben, aminek az az oka, hogy

AMIKOR 2002-BEN A SZOCIALISTÁK MEGNYERTÉK A VÁLASZTÁST, MEGADTÁK AZ ENGEDÉLYT A NAGY NEMZETKÖZI SZOLGÁLTATÓKNAK, HOGY ÁRAKAT EMELJENEK.

Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz akkor is figyelmeztette a magyar embereket arra, hogy a baloldal általában a nemzetközi cégek oldalán áll és piaci árat követel.

AKKOR ŐK TAGADTÁK EZT, AZTÁN KÉSŐBB EMELTÉK A GÁZ ÉS AZ ÁRAM ÁRÁT. A GÁZ ÁRA KÉT-HÁROMSZOROSÁRA, AZ ÁRAM PEDIG KÉTSZERESÉRE MENT FEL.

A baloldali Márki-Zay fentebbi kijelentésével ismét megmutatta, hogy

Gyurcsány Ferenc és Brüsszel terve szerint akarná irányítani az országot, ennek a tervnek pedig az egyik legfőbb eleme a rezsicsökkentés eltörlése. A baloldali terv tehát teljesen világos: kiszolgálni a külföldi érdekeket. A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal haladéktalanul eleget fog tenni a kéréseiknek.

Korábban voltak, akik ki sem tudták fizetni számláikat Forrás: Shutterstock

A baloldal szerint felelőtlen döntés volt rezsit csökkenteni

- hívta fel a figyelmet Hollik István, hozzátéve, hogy most viszont ez az egyik legalacsonyabb.
A Fidesz frakcióvezetője úgy folytatta:

az áremelési terveket Brüsszelben most megpróbálják klímavédelemnek álcázni,

ami azt jelenti, hogy az uniós kibocsátás-kereskedelmi rendszert kibővítenék a közúti közlekedésre, vagyis az autókra, valamint az épületekre, vagyis a családi házakra és a lakásokra.

Márki-Zay és barátai azt várnák el a magyar emberektől, hogy használjanak kevesebb energiát, és fizessenek érte többet.

Most ismét Gyurcsány Ferenc és az a baloldali politikai elit próbál meg hatalomra kerülni, akik 2010 előtt tönkretették az országot, adókat emeltek, elvették a nyugdíjasok megélhetését és porba tiporták az emberek jogait.

Maga Márki-Zay Péter beszélt közös kormányzásról Gyurcsány Ferenccel, mindez pedig adóemeléssel, rezsiemeléssel jár majd. A kérdés már csak az, hogy kibírná-e az ország, ha még egyszer olyanok kezébe kerülne, akik kiszolgáltatták őket a nagy energiavállalatoknak, és amelyek miatt sokan sodródtak kilátástalan helyzetbe.

A baloldal a magyar emberek jólétét akarja elvenni a rezsicsökkentés eltörlésével.