Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Karmelita kolostorban fogadta a 2021. évi EuroSkills verseny magyar érmeseit – tájékoztatott Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Emlékeztetett: Magyarország szeptemberben hetedik alkalommal vett részt a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills-en, amelyet idén Grazban rendeztek meg. Az ez évi versenyen 31 ország több mint 400 fiatal szakembere vett részt; 38 versenyszámban és 10 bemutató szakmában mérték össze tudásukat. 26 versenyző képviselte hazánkat, Magyarország az elnyert érmek alapján elért pontszámok rangsorában az előkelő 6. helyen végzett - mondta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.Magyarországon mintegy harmincezren tanulják iskolarendszeren belül azokat a szakmákat, amelyek az EuroSkills-en a "versenyszakmákat" alkotják. 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő fogadja a 2021. évi EuroSkills verseny magyar érmeseit és felkészítő tanáraikat a Karmelita kolostor teraszán.Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A EuroSkills versenyekkel kapcsolatos feladatokat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara végzi a kormánnyal kötött 2010-es megállapodás alapján.