Egyetlen nap alatt csaknem 500 migráns próbált bejutni Magyarországra

határ
Vágólapra másolva!
A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 31-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 331 határsértőt tartóztattak fel, és 153 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Több mint 1200 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 15 esetben összesen 111 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Mélykút, Mátételke, Csátalja, Bácsbokod, Vaskút, Kelebia, Katymár és Hercegszántó közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök

40 esetben összesen 213 határsértőt tartóztattak fel

Öttömös, Röszke, Szeged, Ásotthalom, Kübekháza, Mórahalom, Domaszék, Makó, Kiszombor, Hódmezővásárhely, Újszeged, Pusztamérges, Ferencszállás, Szatymaz és Ruzsa közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Újkéren, Mosonmagyaróvár és Győr belterületén a járőrök 6, továbbá Budapesten 1 illegális migránst tartóztattak fel.

Forrás: police.hu

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során egyiptomi, tunéziai, palesztin, szomáliai, iraki, szír, török, líbiai, marokkói, algériai, jemeni, afgán, iráni, valamint pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 10 esetben Bács-Kiskun, 3 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 153 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában egy ember ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Sűrű hétvége

Péntektől vasárnapig 1246 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 537, szombaton 378, vasárnap, ahogy írtuk, 331 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak két határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén - az idei évben az eddigi legtöbb - 2865 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - október 18-tól 24-ig - a feltartóztatottak száma 2572 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak hét határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 32 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.