Magyar rendőrre támadt egy fiatal ukrán nő - videó

rendőrautó rendőrség letartóztat
illusztráció
Vágólapra másolva!
A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Vásárosnaményi Járásbíróságon egy nő ellen.
Vágólapra másolva!

Augusztus 19-én egy ukrán nő szeretett volna belépni az országba Beregsuránynál. Az útlevélkezelő közölte vele, hogy a feltételek hiányában nem engedheti be és az eljárás lefolytatása után haza kell mennie Ukrajnába.

A nő nem várta meg, amíg visszaadják neki, visszavette az útlevelét a rendőrtől és kivonta magát az eljárás alól, majd elindult.

Az őrmester utána ment. Többször felszólította, hogy álljon meg, amire a nő nem volt hajlandó. Kiabálni kezdett a rendőrrel, majd amikor közelebb lépett hozzá, hogy megbilincselje, meg akarta ebben akadályozni. Az ukrán nő elhúzta a kezét, hadonászni kezdett, a rendőrt pedig eltolta magától.

A nő hátravettett magát, amivel a mögötte álló rendőrt a falhoz lökte, és a könyökével kétszer erőteljesen hátraütött.

Időközben még egy rendőr csatlakozott a kollégájához. A nő továbbra is ellenállt, végül sikerült megbilincselniük. A nyomozó ügyészség elrendelte a nő őrizetét hivatalos személy elleni erőszak miatt, majd gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozta letartóztatásának elrendelését. A letartóztatás alatt álló, 35 éves nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását és Magyarországról kiutasítást indítványoztak.

Azt már megállapította egy szakértő, hogy a nő beszámítási képessége közepes fokban korlátozott.

Az esetet egy biztonsági kamera rögzítette: