Levélben mondott köszönetet a rendőröknek az Ikladon halálra gázolt fiú édesapja

részeg sofőr ütött el egy biciklist Ikladon
részeg sofőr ütött el egy biciklist Ikladon
Vágólapra másolva!
Halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés, valamint a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt felelhet az a részeg autós, aki egy hete, október 28-án halálra gázolt egy biciklist Ikladon. 
Vágólapra másolva!

Október 28-án 20 óra körül halálos baleset történt Ikladon. Egy Szabadság úton kerékpározó, 19 éves, budapesti fiatalt ütött el egy ugyanabba az irányba haladó autó.

Az Aszód felé tartó sofőr nem állt meg, nem segített az áldozaton.

Az eszméletlen, földön fekvő sérültről érkező segélyhívásra érkező rendőrök átvették a sérült férfi újraélesztését a bejelentőtől, de nem tudták megmenteni az életét. A mentősöknek sem sikerült, a biciklista belehalt a sérüléseibe.

részeg sofőr ütött el egy biciklist Ikladon Forrás: Police.hu

Negyed órával később a rendőrök

egy Aszód felől érkező szürke, jobb elején törött autót vettek észre,

amely kénytelen volt megállni az akkor már rendőrökkel és villogó autókkal ellepett - teljes szélességében lezárt - helyszín közelében. A járőrök igazoltatták az 56 éves, galgamácsai sofőrt, akit a helyszínen elfogtak és bevittek a kapitányságra.

Azt írták, hogy

látható és érezhető volt, hogy a férfi ivott.

Először megszondáztatták, majd a 0,81 mg/l eredmény után elküldték mintavételre. A férfi a baleset körülményeire sem emlékezett. Arra viszont igen, hogy alkoholért indult Aszódra, mert a falujában már nem volt nyitva bolt. Amikor Ikladon áthajtott azt mondta, "rémlett neki egy csattanás", de nem vett róla tudomást, folytatta az útját.

Egy aszódi üzletben feltankolva hazafelé tartott, amikor az útlezárás miatt meg kellett állnia és a rendőrök körbevették.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés, valamint a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt indított vele szemben eljárást. Kezdeményezték a letartóztatását. A biciklis fiatal édesapja levelet küldött a rendőröknek, amelyet posztoltak a Facebookon.

"Nyilvánosan szeretnék köszönetet mondani bajtársai segítségéért! Kisebbik fiamat, Bognár János Józsefet, 2021. október 28-án Ikladon, biciklizés közben halálra gázolta, majd cserben hagyta egy részeg autós.

A három fős járőr a helyszínre érkezve azonnal megkezdte fiam újraélesztését,

a mentők kiérkezéséig szünet nélkül, egymást váltva küzdöttek életéért. Sajnos, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a kiérkező mentők sem tudtak segíteni rajta,a helyszínen elhunyt" - írta levelében a halálra gázolt fiatal apja. A rendőrök ezt azzal egészítették ki, hogy Derzsi Norbert törzsőrmester és Kisbenedek Péter törzsőrmester próbálta megmenteni a fiatal életét.