Ittas állapotban tolatott az autópályán - fotókkal - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye
2021. november 4., 8:31

A közúti veszélyeztetés bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki az autópálya külső forgalmi sávjában személygépkocsival tolatva okozott balesetet.

A jogosítvánnyal nem rendelkező férfi 2019. január 30-án, 23 óra 55 perckor az M1 autópályán, a menetiránya szerinti jobb oldali, külső forgalmi sávban Budapest irányából Győr felé vezetett részegen.

A férfi a kocsival az M1 autópálya 62+400 km szelvényében a haladási iránya szerinti külső forgalmi sávjában megállt, majd tolatott, végül ugyanezen forgalmi sávban megállt. Ugyanebben a sávban érkezett egy járműszerelvény, amelynek vezetője

jobbra kormányzott, és vészfékezett, azonban nem tudta elkerülni az ütközést, és kocsi hátsó részének ütközött. Az ütközés miatt az autó megperdült, és a szalagkorlátnak ütközött.

Forrás: Ügyészség

 A baleset következtében

a férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a járműszerelvény utasai nem sérültek meg 

Az ügyészség a vádiratban javasolta, hogy a büntetett előéletű férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és végleges hatályú vezetéstől eltiltásra ítélje - írja az Ügyészség oldala.

Forrás: Ügyészség