Kifosztott egy idős asszonyt, kirabolta ismerősét, és lopott pénzen osztozkodott társával egy férfi

Vágólapra másolva!
Rablás, kifosztás és pénzmosás miatt eis felelnie kell annak a kiskunhalasi férfinak, aki egy idős asszony kifosztása mellett egy volt iskolatársát is kirabolta. 600 forint aprópénz megtartása érdekében a fiatal ismerősét úgy meglökte, hogy szárkapocscsont törést szenvedett.
Vágólapra másolva!

A kiskunhalasi férfi június 25-én, délelőtt, Kiskunhalas belvárosában összetalálkozott korábbi iskolatársával, akitől pénzt kért. Amikor a fiatalkorú ismerőse 200 forintot kivett a pénztárcájából,

a férfi észrevette, hogy papírpénz is van nála, és elhatározta, hogy azt megszerzi.

Több pénzt követelt tőle, mire ismerőse kezdeti ellenállás után elfogadta az ajánlatot, hogy átadja a nála lévő 1.000 forintot, cserébe megkapja a nála lévő aprópénzt.

A férfi valójában az aprót is meg akarta tartani, ezért kirántotta a kezéből a papírpénzt, és elmenekült a helyszínről.

Az ismerőse azonban utána ment és kérte, hogy adja vissza a pénzérméket. Ekkor a férfi felé fordult és a pénz megtartása érdekében a bal vállánál meglökte. A lökés miatt

ismerőse megtántorodott, a bokája kibicsaklott és szárkapocscsont törést szenvedett. Amikor a ismerőse közölte vele, hogy megsérült, a rabló odaadta neki az aprópénzt.

Kiderült, hogy ugyanez a férfi két hónappal korábban, amikor egy fűrészt vitt vissza a 74 éves, nehezen mozgó nőnek, kihasználva az asszony rossz fizikai és szellemi állapotát,

a lakásba is bement, magához vett egy 20 ezer forint értékű elektromos láncfűrészt és elmenekült.

A férfinak amiatt is felelnie kell, mert

abból a pénzből részesült, amit társa egy nála tartózkodó idős asszonytól ellopott. Az ügy másik vádlottja június 29-én reggel a nyitott ablakon át kifigyelte az asszony mozgását, a szúnyoghálót leszerelte és a szobába bemászva a ruhák közé rejtett 300 ezer forintot ellopta.

Az ügyészség a férfit a

rablás mellett súlyos testi sértéssel, kifosztással és pénzmosással is vádolja, míg társának lopás miatt kell felelnie. Az ügyészség mindkét büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetés kiszabását javasolta.

A letartóztatásban lévő férfiak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt.