Közúti veszélyeztetés, garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 40 éves, óbányai férfi ellen, aki 2019 augusztusában a 6-os számú főút egyik körforgalmában büntetőfékezéssel vett revansot egy szabályosan közlekedő autóson.

Egy két évvel ezelőtti nyári délutánon egy férfi a 6-os számú főúton autózott, Szekszárdnál járt és Budapest felé haladt. Vele utazott a felesége, az anyósa és két kisgyermeke is. A többsávos úton nagy sebességgel elhaladt egy autó mellett, amelyet egy 35 éves, szigetszentmiklósi férfi vezetett.

A 40 éves férfi rádudált a lassabban haladóra, mert úgy gondolta, hogy korábban szabálytalanul kanyarodott rá az útra. A 35 éves férfi mellett ült a 46 éves élettársa is. Amikor az M9-es autóút felé vezető körforgalomhoz értek,

az elől haladó, 40 éves sofőr hirtelen teljesen lefékezte az autót és megállt, a másik autó pedig hátulról neki ütközött.

A vétlen autós, az utasa és a balesetet okozó férfi is kiszállt. A 46 éves nő számon kérte a férfin, hogy mit csinál, miért veszélyezteti az ő és a saját gyermekei életét?

A férfi ettől annyira feldühödött,

hogy becsmérlő kifejezések mellett többször, ököllel arcul vágta a nőt,

majd visszaült az autójába és elhajtott. A nő zúzódásos, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyben közúti veszélyeztetés és garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult nyomozás a férfi ellen. A szakértők megállapították, hogy magatartásával a sajátjában és a mögötte haladó autóban utazók életét, testi épségét is közvetlenül veszélyeztette. Az ügyészség vádat emelt a sofőr ellen. A Szekszárdi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.