Egy meleg pár egy szórakozóhelyen ismerkedett meg egy férfival, akivel később le is feküdtek hármasban. Az aktus után nem engedték el a férfit. Megerőszakolták és felvételeket készítettek róla amivel azután zsarolták.

Egy homoszexuális férfi 2019 augusztusában megismerkedett egy szintén homoszexuális kamaszfiúval. Szexuális kapcsolat alakult ki közöttük, aztán élettársak lettek. A fiú odaköltözött a férfihoz. 2019 szeptemberében internetes egyeztetés után egy szórakozóhelyen találkoztak egy férfival. Ott alkoholt ittak, majd felmentek a párhoz, ahol szexeltek egymással.

Az aktus után a pár különböző módokon, hosszasan bántalmazta, megalázta, életveszélyesen megfenyegette és megerőszakolta az interneten megismert férfit. A történtek egy részét a házigazda levidózta. Aztán arra kényszerítették az ismerősüket, hogy adja oda nekik a telefonját és a pénzét.

Másnap hajnalban a pár megint életveszélyesen megfenyegette a férfit, aztán egy ATM-hez kísérték, de ott nem tudott pénzt felvenni. Ekkor erőszakkal visszavitték a lakásukra, ahol egy zsaroló videót készítettek róla. Miután ezt felvették, a férfi azt mondta áldozatuknak, hogy ha havonta nem küld neki 150 ezer forintot, megmutatja a videót a rendőröknek. Végül a férfinak pár órával később sikerült elmenekülnie, életveszélyes állapotban került kórházba. Az ügyészség a férfi és a fiú ellen nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölési kísérlet és más bűncselekmények miatt emelt vádat. Az ügy tárgyalása kedden, orvosszakértő meghallgatásával folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken.