Áder János államfő fővédnökségével jótékonysági koncertet szerveznek a Pasaréti Közösségi Házban november 13-án, Szent Márton napja alkalmából; a bevételt a világjárvány idején árván, félárván maradt gyermekek megsegítésére szánják.

A közösségi ház sajtófőnökének keddi közleménye szerint hagyományteremtő céllal szervezi meg az újonnan nyílt Pasaréti Közösségi Ház Szent Márton-napi koncertjét, amelynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök, felesége, Herczegh Anita pedig köszöntő beszédet mond az eseményen.

A november 13-án 19 órakor kezdődő rendezvényen az Óbudai Danubia Zenekar kamaraegyüttese Mozart, Bach, Bartók és Elgar műveket ad elő Hámori Máté vezényletével - ismertették.

Az Óbudai Danubia Zenekar kamaraegyütteseForrás: Posztos Janos

Az est teljes bevételét az államfő által létrehozott alapítvány rászorulói kapják, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.A Regőczi Alapítvány személyre szabott gondoskodást biztosít valamennyi rászoruló gyermeknek, mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képes lesz saját magáról gondoskodni - írták.

Az eseményről további információ a Pasaréti Közösségi Ház weboldalán található.