NAV-osokat próbált lefizetni egy szabolcsi vállalkozó

Vágólapra másolva!
Egy szabolcsi vállalkozó megpróbált lefizetni egy NAV-os pénzügyőrt és egy adóvégrehajtót úgy, hogy kocsijuk nyitott kesztyűtartójába tett 20 ezer forintot. Az ügyészség még ma bíróság elé állítja a férfit.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivataltól egy pénzügyőr és egy adóbehajtó érkezett tegnap egy szabolcsi vállalkozóhoz, hogy felmérje a lefoglalható értékeket és felszólítsa a férfit, hogy részletben, vagy egészben fizesse ki a több mint 3,5 millió forintos tartozását.

A férfi és a felesége egyértelműen kijelentette, hogy nem hajlandóak részletben sem fizetni, a NAV-osok pedig nem találtak lefoglalható értéktárgyakat, ezért lezárták a jegyzőkönyvet és kimentek a házból.

A hivatalnokok beültek a kocsiba, majd rövid adminisztráció után elindultak. A vállalkozó felemelt kézzel megállította őket, odalépett a jobb első, lehúzott ablakhoz és

két 10 ezrest rakott a nyitott kesztyűtartóba, miközben arra utalt, hogy azért adja nekik, hogy a jövőben is kedvező legyen a hozzáállásuk.

Forrás: Ügyészség.hu

Az adóvégrehajtó visszaadta a pénzt és felhívta a férfi figyelmét arra, hogy nem fogadhatják el. Ennek ellenére a vállakozó visszatette a kesztyűtartóba.

A férfit hivatali vesztegetés miatt hallgatták ki, tagadta a tettét. Az ügyészség gyorsított eljárásban ma bíróság elé állítja.