Befejezte a jogi egyetemet S. Ábel, aki a napokban szabadult a börtönből

fegyőr Foglalkozás SZEMÉLY vádlott
S. Ábel
Budapest, 2015. június 23. S. Ábel az ellene kétrendbeli emberölés előkészülete, testi sértés és garázdaság miatt indult büntetőperén a budapesti Kúrián 2015. június 23-án. A Kúria felsőfokú ítéletében két és fél év börtönbüntetéssel sújtotta S. Ábelt, aki a vád szerint lövöldözni akart az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karán. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Befejezte jogi tanulmányait a gyorséttermi lövöldőzőként elhíresült S. Ábel, aki a napokban szabadult. A szakdolgozatát a koronavírus munkajogra gyakorolt hatásáról írta meg kézzel, mert a számítógéphasználatra nem kapott engedélyt.
Vágólapra másolva!

Befejezte az egyetemet, és okleveles jogász szakképzettséget szerzett S. Ábel, aki a napokban szabadult a börtönből - írja a Blikk. A férfit 2017-ben emberölés előkészülete miatt két és fél év börtönre ítélték.

S. Ábel az ellene kétrendbeli emberölés előkészülete, testi sértés és garázdaság miatt indult büntetőperén a budapesti Kúrián 2015. június 23-án Forrás: MTI/Illyés Tibor

– Májusban végre befejeztem az egyetemet, okleveles jogász szakképzettséget szereztem. Parancsnoki engedélyt kaptam rá, a záróvizsgát Skype-on keresztül, a börtönből teljesítettem.

– mondta el a férfi a Blikknek. S. Ábel azt is hozzátette, hogy ez egy hatalmas mérföldkő az életében. A cikkből az is kiderül, hogy nem kapott számítógép-használati engedélyt, ezért a szakdolgozatát kézzel írta meg, majd hazaküldte a szüleinek, akik begépelve továbbítottak.

– Több lehetőségem volt, végül arról írtam, hogy a munkajogra milyen hatást gyakorolt a koronavírus – mondta a férfi a lapnak.

A gyorsétterem mennyezetébe lőtt

A cikkben felidézik, hogy S. Ábel még 2010-ben szerzett országos ismertséget magának, miután egy internetre feltöltött videójából kiderült: külföldi iskolai lövöldözések hatására verseket ír, amelyekben arra utal, hogy 22 embert ölne meg.

Az ügye sokáig húzodott, végül a Kúria 2017-ben emberölés előkészülete miatt két és fél év börtönre ítélte. 2015-ben azonban már lőfegyverrel való visszaélés és fegyveresen elkövetett garázdaság miatt négy és fél évre ítélték, mert két évvel korábban

a Móricz Zsigmond körtéri gyorsétterem mennyezetébe lőtt fegyverrel.

A büntetése kétharmadát előzetesben és házi őrizetben töltötte, így 2017-ben szabadulhatott, de 2018-ban két év felfüggesztett börtönre ítélték, mert kétszer is hamisított átutalási megbízást adott le bankokban.

Még a szabadulása évében újra elfogták, majd azzal vádolták meg, hogy robbanóanyag előállításával kísérletezett, illetve robbanásra alkalmas vegyületet készített, amelyet műanyag palackba töltött, aztán egy erdős területen, egy fa tövében kiöntötte.

Jelenleg is ebben az ügyben folynak a tárgyalásai.