A monori rendőrök befejezték a nyomozást annak a 27 éves férfinak az ügyében, aki a jogosulatlanul töltött fel képeket az internetre öt fiatal nőről, egyszer még egy barátja is segített neki benne. 

Egy gyömrői férfi tavaly novemberben az egyik közösségi portálon jutott hozzá a lányok fényképeihez. Két áldozat esetében nem csak közzétette a képeket, hanem hamis erotikus tartalmakat is írt mellé és megosztotta az interneten.

A bejelentés után a rendőrök nyomozni kezdtek az ügyben. Rájöttek, hogy a 27 éves M. Zsolt lehet a fényképfeltöltő, akit május 26-án elfogtak és kihallgattak. Beismerő vallomást tett.

Elmondta, hogy mivel közösségi oldalán sok nőismerőse van, volt miből válogatnia. A dekoratívabb képeket leszedte, majd kitalálta, hogy megosztja egy erotikus oldalon. Hozzátette, hogy a képek feltöltésével semmilyen hátsó szándéka nem volt és már meg is bánta, amit tett.

A rendőrök nem érték be ennyivel, folytatták a nyomozást. Az egyik áldozat segítségével eljutottak a férfi egykori barátjához, a 27 éves K. Lászlóhoz, akit szintén kikérdeztek. A férfi elismerte, hogy hozzájárult a bűncselekményhez. Az egyik lánnyal ugyanis együtt járt. Amikor ennek vége lett, az exéről készült intim képeket sok embernek elküldte.

A monori rendőrök M. Zsolttal szemben öt rendbeli, K. László ellen egy rendbeli személyes adattal visszaélés miatt indítottak eljárást. A nyomozati szakaszban lezárt ügy iratait vádemelési javaslattal küldtél el az illetékes ügyészeknek.