Márki-Zaynak sok pénzt ad, a magyar gazdáktól sokat vesz el Bige László vörösbáró

Márki-Zay Péter, Bige László, montázs, nevetős
Vágólapra másolva!
Megfenyegette a magyar gazdákat Bige László, baloldali milliárdos, hogy mivel a műtrágyának nincsen hatósági ára, ezért annyit kérhet érte, amennyit akar. Márki-Zay egyik legfőbb finanszírozója mindezt azért teheti meg, mert monopolhelyzetben van a magyar piacon, annak ellenére, hogy legutóbb több mint 14 milliárd forintos bírságot kapott kartellezésért. Bige tavasszal házi őrizetben volt, amikor találkozott Gyurcsány Ferenc egyik volt államtitkárával, Horn Gáborral. Már akkor a támogatásról állapodhattak meg - azt állították, hogy egy nagymintás közvéleménykutatást finanszírozott, de valószínűleg ennél sokkal többről volt szó. Az oligarcha, aki régóta Gyurcsány bizalmasa, valószínűleg azért támogatja Márki-Zay Pétert is, mert azt reméli, hogyha hatalomra kerülnek, akkor nyomást gyakorolnak majd az igazságszolgáltatásra az ellene folyó eljárások megszüntetése érdekében.
Vágólapra másolva!

- mondta még múlt héten a százmilliárdos vagyonnal rendelkező baloldali nagyvállalkozó, Bige László. Miközben Márki-Zay a válaszon gondolkodik, a magyar választók is végiggondolhatják, hogy mégis mire számít a pénzéért cserébe a milliárdos a balos kormányfőjelölttől, és mire számíthatnak a magyarok.

Bige László Márki-Zaynak korlátlan mennyiségű pénzt, míg a magyar gazdáknak magas árakat ígért Forrás: JOHN THYS / AFP / MTI/Balázs Attila

A drot.info összeállítása szerint, ott Márki-Zay reménybeli szponzora a következő érzéketlen mondatokkal üzent a gazdáknak:

Bige azonban nem áll meg itt, tovább emberkedik a kiszolgáltatott helyzetben lévő gazdákkal:

Teljes érzéketlenség

Az idézetekből látható, hogy Bige teljesen érzéketlen az egyszerű emberek problémái iránt. Persze az is kiderül az interjúból, hogy amikor éppen nem Márki-Zay kampányára költ Bige, akkor hol veri el a gazdáktól - első fokon - versenyjogot sértő módon összekartellezett pénzét.

Ezért állt Márki-Zay mögé Bige

Mint arról korábban részletesen beszámoltunk, Bige László több éven át folytatott jogsértő kartellezést a műtrágyapiacon és okozhatott ezzel jelentős károkat a magyar gazdáknak. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezért 14 milliárd forintos bírságot rótt ki a hozzá köthető Nitrogénművek cégcsoportjának hat vállalkozására. Legutóbb pedig azért emeltek vádat ellene, mert az ügyészség szerint 2 milliárd forinttal károsították meg a saját vállalatát, a Nitrogénművek Zrt.-t, miközben több mint 700 millió forint vesztegetési pénzt fogadott el.

Bige tavasszal házi őrizetben volt, miközben megfinanszírozta a Gyurcsány Ferenc egyik volt államtitkára, Horn Gábor vezette Republikon Intézet egyik nagymintás közvélemény-kutatását.

Az oligarcha, aki régóta

Gyurcsány bizalmasa, valószínűleg azért támogatja a baloldalt, mert azt reméli, hogyha hatalomra kerülnek, akkor nyomást gyakorolnak majd az igazságszolgáltatásra az ellene folyó eljárások megszüntetése érdekében.

Elképesztő luxusban él a Bige-klán

Bige László egyik luxushobbija a vadászat.

A baloldalt finanszírozó oligarcha Nyíregyháza környékén egy saját vadászparkot is létrehozott, ahol több száz őzet, szarvast, vaddisznót őriznek.

A milliárdos az állatokra vélhetően a saját kertjében vadászik.

Forrás: Ripost

Bige Lászlónak a festői szépségű erdélyi Kommandón is van vadászbirtoka, rajta egy nagy, kastélyszerű épülettel.

A vörösbáró 5 tonnás, ezüstszínű helikopterrel jár Kommandóra vadászni. A helikopter értéke 3 milliárd forint körül lehet.

A baloldali oligarcha egyik fia, Bige Zalán apjához hasonlóan kedveli a vadászatot, ennek a meglehetősen költséges luxushobbijának egzotikus országokban is szokott hódolni.

A milliárdos fiú Instagram-oldalára felkerült egyik fotója alapján egy elejtett elefánttal pózolt.

Bige Zalán egy elejtett elefánt mellett pózol Forrás: BIGE ZALÁN/INSTAGRAM

Bige Zalán céges érdekeltségeiről az Origo itt írt részletesen.

Itt pedig arról írtunk, hogy Bige Lászlónak a fiai (Zalán, Dávid és Zoltán) a napokban két céget is alapítottak: az egyiknek a biztonságtechnika, a másiknak az üzleti tanácsadás a fő profilja. Utóbbiba maga a milliárdos is beszállt, egyelőre nem lehet tudni, mi húzódik meg a döntés háttérében, de könnyen lehet, hogy a vörösbáró már a választásokra készül.