Megfenyegette a magyar gazdákat Bige László, baloldali milliárdos, hogy mivel a műtrágyának nincsen hatósági ára, ezért annyit kérhet érte, amennyit akar. Márki-Zay egyik legfőbb finanszírozója mindezt azért teheti meg, mert monopolhelyzetben van a magyar piacon, annak ellenére, hogy legutóbb több mint 14 milliárd forintos bírságot kapott kartellezésért. Bige tavasszal házi őrizetben volt, amikor találkozott Gyurcsány Ferenc egyik volt államtitkárával, Horn Gáborral. Már akkor a támogatásról állapodhattak meg - azt állították, hogy egy nagymintás közvéleménykutatást finanszírozott, de valószínűleg ennél sokkal többről volt szó. Az oligarcha, aki régóta Gyurcsány bizalmasa, valószínűleg azért támogatja Márki-Zay Pétert is, mert azt reméli, hogyha hatalomra kerülnek, akkor nyomást gyakorolnak majd az igazságszolgáltatásra az ellene folyó eljárások megszüntetése érdekében.

Annyit adok Márki-Zaynak, amennyit kér - mondta még múlt héten a százmilliárdos vagyonnal rendelkező baloldali nagyvállalkozó, Bige László. Miközben Márki-Zay a válaszon gondolkodik, a magyar választók is végiggondolhatják, hogy mégis mire számít a pénzéért cserébe a milliárdos a balos kormányfőjelölttől, és mire számíthatnak a magyarok.

Bige László Márki-Zaynak korlátlan mennyiségű pénzt, míg a magyar gazdáknak magas árakat ígértForrás: JOHN THYS / AFP / MTI/Balázs Attila

A drot.info összeállítása szerint, ott Márki-Zay reménybeli szponzora a következő érzéketlen mondatokkal üzent a gazdáknak: 
A régióban általánossá vált kényszerszünetek miatt súlyos áruhiány lesz, ami megjelenik a műtrágya árában is, és ezt ki akarjuk használni. 2022. januártól májusig nem az lesz a kérdés, hogy mennyi lesz a műtrágya ára, hanem az, hogy kapsz-e, vagy nem kapsz, mert nem lesz áru.

Bige azonban nem áll meg itt, tovább emberkedik a kiszolgáltatott helyzetben lévő gazdákkal:

A műtrágyának nincs hatósági ára, senkinek semmi köze hozzá, milyen árat szabok meg.

Teljes érzéketlenség

Az idézetekből látható, hogy Bige teljesen érzéketlen az egyszerű emberek problémái iránt.  Persze az is kiderül az interjúból, hogy amikor éppen nem Márki-Zay kampányára költ Bige, akkor hol veri el a gazdáktól - első fokon - versenyjogot sértő módon összekartellezett pénzét.

Bűncselekményt követ el a Spar, ha 20–40 százalékos diszkonttal ad el termékeket? Most voltam Dubaiban, sorban álltak a vevők a Louis Vuitton 70 százalékos akciója miatt, tán ez is bűn? Az egész szürreális, mert erre nincs törvény.

Ezért állt Márki-Zay mögé Bige

Mint arról korábban részletesen beszámoltunk, Bige László több éven át folytatott jogsértő kartellezést a műtrágyapiacon és okozhatott ezzel jelentős károkat a magyar gazdáknak. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezért 14 milliárd forintos bírságot rótt ki a hozzá köthető Nitrogénművek cégcsoportjának hat vállalkozására. Legutóbb pedig azért emeltek vádat ellene, mert az ügyészség szerint 2 milliárd forinttal károsították meg a saját vállalatát, a Nitrogénművek Zrt.-t, miközben több mint 700 millió forint vesztegetési pénzt fogadott el.Bige tavasszal házi őrizetben volt, miközben megfinanszírozta a Gyurcsány Ferenc egyik volt államtitkára, Horn Gábor vezette Republikon Intézet egyik nagymintás közvélemény-kutatását. Az oligarcha, aki régóta Gyurcsány bizalmasa, valószínűleg azért támogatja a baloldalt, mert azt reméli, hogyha hatalomra kerülnek, akkor nyomást gyakorolnak majd az igazságszolgáltatásra az ellene folyó eljárások megszüntetése érdekében.

Elképesztő luxusban él a Bige-klán

Bige László egyik luxushobbija a vadászat.

A baloldalt finanszírozó oligarcha Nyíregyháza környékén egy saját vadászparkot is létrehozott, ahol több száz őzet, szarvast, vaddisznót őriznek.A milliárdos az állatokra vélhetően a saját kertjében vadászik.

Forrás: Ripost

Bige Lászlónak a festői szépségű erdélyi Kommandón is van vadászbirtoka, rajta egy nagy, kastélyszerű épülettel.

A vörösbáró 5 tonnás, ezüstszínű helikopterrel jár Kommandóra vadászni. A helikopter értéke 3 milliárd forint körül lehet.

A baloldali oligarcha egyik fia, Bige Zalán apjához hasonlóan kedveli a vadászatot, ennek a meglehetősen költséges luxushobbijának egzotikus országokban is szokott hódolni.A milliárdos fiú Instagram-oldalára felkerült egyik fotója alapján egy elejtett elefánttal pózolt.

Bige Zalán egy elejtett elefánt mellett pózolForrás: BIGE ZALÁN/INSTAGRAM

Bige Zalán céges érdekeltségeiről az Origo itt írt részletesen.

Itt pedig arról írtunk, hogy Bige Lászlónak a fiai (Zalán, Dávid és Zoltán) a napokban két céget is alapítottak: az egyiknek a biztonságtechnika, a másiknak az üzleti tanácsadás a fő profilja. Utóbbiba maga a milliárdos is beszállt, egyelőre nem lehet tudni, mi húzódik meg a döntés háttérében, de könnyen lehet, hogy a vörösbáró már a választásokra készül.