Pont egy éven keresztül tartott rettegésben egy szabolcsi kistelepülésen élő 13 éves kislányt egy 29 éves férfi. Több mint száz videót és három tucat fotót csalt ki a kisgyerektől. Ezeken a kislány mindig meztelenül volt, és szexuális cselekményt végzett. Ha a kislány nem akart újabb videót küldeni, azt mondta, az előzőket nyilvánossá teszi.

A vádirat szerint a férfi 2017. március elején az interneten felvette a kapcsolatot egy szabolcsi kistelepülésen élő 13 éves kislánnyal. A gyereket később rávette, hogy készítsen magáról olyan fényképfelvételeket és videókat, amelyeken meztelenül van, illetve szexuális cselekményt végez.
A kislány a videókat és a fotókat el is küldte a férfinak. 
Ezután pont egy éven keresztül kapcsolatban voltak egymással az interneten. A kislány összesen 110 fotót és 37 videót küldött el magáról Tette ezt annak ellenére, hogy már az első videók elküldése után vonakodott, és nem akart többet küldeni. A férfi azonban azzal fenyegette meg, hogy ha nem lesznek újabb felvételek, akkor a nála lévőket terjeszteni fogja, 

valamint azt is írta, hogy rendőrségi feljelentéssel se merjen próbálkozni.

A lány úgy szabadult meg a számára terhessé vált kapcsolattól, hogy az utolsó üzenet elküldése után az internetes felületen letiltotta a férfit.

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség indítványozta, hogy a büntetett előéletű pedofil férfi kerüljön börtönbe, és tiltsák el minden olyan foglalkozástól végleg, amelyben gyerekekkel kerülne kapcsolatba.