A bíróság másfél év, illetve 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte elsőfokon azt a két férfit, akik több munkagépet is elloptak egy tatai építkezésről. A lopott szerszámokat a rendőrök megtalálták és lefoglalták. Az ítélet az egyik férfi esetében jogerős, társa azonban fellebbezett.

A két férfi három éve, karcsány után néhány nappal autóval egy tatai építkezési területre ment, hogy onnan szerszámokat vigyenek magukkal.

Ottbementek az építés alatt álló épületbe, ahonnan egy 353.00 forint értékű benzinmotoros betontisztító gépet, a 32.000 forintos tartozékával,illetve egy 378.000 forint értékű benzinmotoros betontisztító gépet, és egy 22.000 forint értékű glettelő lapátot vittek el. A gépeket Tatabányán egy sufniban lerakták.

A lopással összesen 785.000 forintnyi kárt okoztak, amely végül megtérült, mert a tatai rendőrök a gépeket lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosnak.

Mindkét férfi büntetett előéletű, az egyik különös visszaesőnek, a másik többszörös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség javaslatára a bíróság az elsőrendű vádlottat 1 év 6 hónap börtönre, a másodrendű vádlottat 1 év 8 hó börtönre ítélte.

Az egyik férfi ítélete jogerős, társa azonban azonban fellebbezett.