Őszbúcsúztató és adventi kölyöknapok a Nemzeti Színházban

Vágólapra másolva!
Az utóbbi évek járványhelyzete és az ebből adódó rengeteg nehézség miatt is különösen fontos, hogy ebben az évben valóban tiszta lélekkel, jól készüljünk fel az ünnepre, megtanuljunk örülni mindannak, amink van, és elfelejteni a problémákat. Ezekre a gondolatokra összpontosítanak a Nemzeti Színház Kölyöknapjai az adventi időszakban. Az ingyenes családi rendezvényeken koncertekkel, prózai, zenés és bábelőadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, betlehemezéssel, jótékonysági gyűjtéssel is várja az érdeklődőket a teátrum.
Vágólapra másolva!

Az immár évek óta hagyományosnak számító Kölyöknapok idei adventi sorozatának előfutára lesz november 21-én egy igazi őszbúcsúztató program. Ezen a vasárnapon 9 óra 30 perctől 11 óráig kukoricacsuhé-díszeket és mézeskalácsot is készíthetnek a kicsik, de lehetőségük lesz 11 órától megnézni a János vitéz előadását, illetve akár az ebben szereplő jelmezeket is felpróbálhatják majd.

Az első adventi vasárnapon, november 28-án szintén 9 óra 30 perctől a Klárisok zenekar koncertje, valamint a Gobbi Hilda Stúdiószínpadon, a gyertyagyújtás után a Leánder és Lenszirom előadása várja az ünnepre készülőket, emellett természetesen ekkor is lehet majd különböző kézműves díszekkel foglalatoskodni a színház közönségforgalmi tereiben, ahol különleges hangszerek készítésére is lehetőség nyílik Wittek Béla hangszerkészítővel.

Forrás: Origo

Az ünnepváró második vasárnapon, december 5-én, a Kaláka együttes ad koncertet a gyertyagyújtás után fél 10-től, 11 óra 30-ig. 12 órától a Hajóorrban a holládi bábtáncoltató betlehemessel és egy székely betlehemes játékkal ismerkedhetnek meg azok, akik ellátogatnak a programra.

December 12-én, a harmadik adventi vasárnapon szintén lesz betlehemes csoport, mégpedig a debreceni görög katolikus hagyományőrzők elevenítik fel a karácsonyi ünnepkör tradícióit 12 órától.

Előtte, 10 órától a már megszokott kézműves foglalkozások várják a gyerekeket. 12 órától az Aranyszamár Színház karácsonyi témájú bábos játékát nézhetik meg a kíváncsiak. Az utolsó vasárnapon, december 19-én a kézműves alkalmakon túl, 11 órától a Magyar Népmese Színház Karácsonyi bábos betlehemes előadásán és 12-től a gencsapáti betlehemezők játékán vehetnek részt a programokra érkezők.

Az adventi Kölyöknapok előadásai ingyenesek, de internetes foglaláshoz kötöttek, a regisztráció a Nemzeti Színház honlapján elérhető. A Nemzeti Színház adventi Kölyöknapjaira az adakozó kedvűek különböző hasznos holmikat is hozhatnak a rászoruló gyerekeknek, például tartós élelmiszert, tisztálkodószereket, játékokat lehet adományozni a Reménycsillag Gyermekeinkért Alapítványnak.

Pintér Szilvia, a teátrum ifjúsági referense a programsorozattal kapcsolatban kiemelte, a legfontosabb, hogy már az ünnepre készülve is tudjunk önfeledten örülni egymásnak, és kicsit elcsendesedve megvizsgáljuk a saját életünk mérlegét.

A lassításban, az ilyenkor talán nagyító alá kerülő hétköznapokban van esélyünk meglátni a jót is, és nemcsak a gondokat. A Nemzeti Színház adventi Kölyöknapi programjai éppen ezért az elfogadásra és a pozitív gondolkodásra épülnek – hangsúlyozta az ifjúsági referens.

Forrás: Origo

Részletes program:

November 28. vasárnap

10:00 – 13:00 Wittek Béla - hangszerkészítővel különleges hangszerek készítése – közönségforgalmi rész

10:00 – 13:00 Tószegi Judit – mézműves foglalkoztató – közönségforgalmi rész

10:00 – 10:50 Klárisok zenekar – ünnepre hangoló koncert – nézőtéri büfé előtt ([email protected] címre kérjük az előzetes regisztrációt)

10:50 – 11:00 adventi gyertyagyújtás a Gobbi Hilda Stúdiószínpad előterében (a 11
órakor kezdődő Leander és Lenszirom előadás előtt)

December 5. vasárnap

10:30 – 11:30 Kaláka koncert – Nagyszínpad (honlapon online lehet jegyet foglalni)

11:40 – adventi gyertyagyújtás – előtér (vagy a Hajóorr)

12:00 – 12:15 Hollád Bábtáncoltató Betlehemes – Hajóorr (vagy az előtér)

12:15 – 12:30 Székely Népcsoport Betlehemes – Hajóorr (vagy az előtér)

December 12. vasárnap

10:00 – 13:00 Bodnár Kata- kézműves foglalkoztató Néprajzi Múzeum – közönségforgalmi rész

10:00 – 13:00 Tószegi Judit – mézműves foglalkoztató – közönségforgalmi rész

10:00 – 13:00 Mundrucz Anett gyertyaöntő – közönségforgalmi rész

10:30 – 11:30 Aranyszamár Színház - Régi karácsony előadás – Kaszás Attila terem ([email protected] címre kérjük az előzetes regisztrációt)

11:40 – adventi gyertyagyújtás a Kaszás Attila teremben

12:00 – 12:20 Debreceni Görögkatolikus Csoport betlehemes műsora – Hajóorr (vagy Kaszás Attila terem)

December 19. vasárnap

10:00 – 13:00 Bodnár Kata- kézműves foglalkoztató Néprajzi Múzeum - közönségforgalmi rész

10:00 – 13:00 Tószegi Judit – mézműves foglalkoztató – közönségforgalmi rész

10:00 – 13:00 Mundrucz Anett gyertyaöntő – közönségforgalmi rész

10:30 - 11:30 Magyar Népmese Színház : Karácsonyi bábos betlehemes – előadás – Gobbi Hilda Stúdiószínpad ([email protected] címre kérjük az előzetes regisztrációt)

11:40 – adventi gyertyagyújtás a Gobbi Hilda Stúdiószínpad előterében

12:00 –12:15 Gencsapáti Betlehemes Csoport – Hajóorr (vagy Gobbi Hilda Stúdiószínpad)