Belehalt a koronavírusba egy oltástagadó budapesti férfi, a kisgyerekei és a felesége lélegeztetőgépen vannak

kórház maszk Covid-19 kórház koronavírus-járvány maszk ÖLTÖZÉK ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ TÁRGY védőöltözék védőruha ápoló Foglalkozás SZEMÉLY intenzív osztály
Budapest, 2020. december 9. Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Koronavírussal kórházba került egy négytagú, hamis védettségi igazolvánnyal rendelkező család Budapesten. Az édesapa meghalt, a felesége állapota is nagyon súlyos, az ő életéért jelenleg is küzdenek az orvosok. A kórház dolgozói a hamisnak tűnő védettségi igazolványok miatt értesítették a rendőrséget.
Vágólapra másolva!

A kórházba került család egyik tagja sem oltatta be magát, de mivel szerettek volna külföldre utazni, ezért a hamis védettségi igazolvány beszerzése mellett döntöttek - írta meg a Blikk.

A családtagok egymás után elkapták a koronavírust, egy fővárosi kórház intenzív osztályán kötöttek ki, valamennyien – a kisiskolás gyerekek is – lélegeztetőgépre kerültek.

A kisebbik gyermek még mindig életveszélyes állapotban van, a családfő viszont feladta a küzdelmet a vírussal szemben, az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrség vizsgálatot indított a hamis védettségi igazolványok ügyében.

A hatóságok jelenleg is 17 olyan ügyben nyomoznak, amelyben orvosok, nővérek, ápolók pénzért közreműködtek hamis védettségi igazolványok készítésében.

Eközben a szomszédos Ukrajnában egyes becslések szerint akár 800 ezer hamis védettségi igazolvánnyal is rendelkezhetnek az emberek. A beoltottak 10 százaléka vásárolt illegálisan előállított oltási igazolványt.

A címlapi kép illusztráció!