Három hónappal meghosszabbították a letartóztatását annak a szlovák férfinak, aki idén májusban halálra verte szállásadóját Szlovákiában, majd felgyújtotta a holttestét, majd még aznap Esztergomban összeveszett egy nőismerősével, akit szintén addig vert, amíg bele nem halt a sérüléseibe a gyanú szerint.

A szlovák férfi május 13-án délután és május 14-én délelőtt 10 óra között

Esztergomban összeveszett nőismerősével, akit úgy megvert, illetve két alkalommal fejbe is rúgott, hogy a nő belehalt súlyos sérüléseibe. Ezután a holttestét egy vízelvezető árokba gurította.

A rendőrök szerint a férfi a gyilkosság előtt drogozott is.

A megvert nő jobb szemürege, orrcsontja, arckoponya csontjai és az álkapcsa darabosra tört, felső fogsora leszakadt, frontfogai kitörtek. A halál okai között vérzéses és traumás sokk, illetve vérbelehelés is szerepelt.

A rendőrök gyilkosság miatt hallgatták ki férfit.

Ugyanez a férfi május 13-án Szlovákiában volt szállásadóját is agyonverte a gyanú szerint, akinek a holttestét a kert végében lévő kútba dobta, és felgyújtotta.

A tatabányai bíróság az ügyészi javaslattal egyezően május 17-én egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

A főügyészség javasolta a férfi férfi letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítását, a szökés, rejtőzködés, illetve a bűnismétlés veszélyére tekintettel.

A bíróság ügyészi javaslatra meghosszabbította a férfi letartóztatását.