Bár enyhítésért próbált fellebbezni, végül súlyosabb büntetést kapott az a nő, aki bedrogozva volt élettársára és annak új párjára rágyújtotta a házat, miután azok befogadták. Később azzal próbálta mentegetni magát, hogy démonok szállták meg.

A nő 10 évig élt élettársi viszonyban a párjával egy közös családi házban. Kapcsolatuk 2013-ban megszakadt, a nő ezt követően külföldön prostitúcióból élt.

2019 júliusában hazatért Magyarországra, ekkor volt barátja már egy másik nővel élt együtt. A nő továbbra is jó viszonyban volt a férfival, és új barátnőjével is, ezért ideiglenesen befogadták a lakásukba, a nő mégis úgy érezte, hogy ki akarják őt semmizni, a lakását el akarják venni. 

A nő egy napon bedrogozott, ami miatt belső hangokat hallott, hangulatingadozásai voltak, kialvatlanságra panaszkodott. 2019. szeptember 14-én azt hangoztatta, hogy mindenkin bosszút áll. 

Aznap késő este  

papírzsebkendő-darabokat égetett el, és mivel azt képzelte, hogy szellemek vannak a szobában, levetette a szoba falán található tükröt is. Éjszaka a kisszobában és a nappaliban lévő függönyöket, illetve a nappaliban lévő ülő-fekvőbútort meggyújtotta, 

majd a Tiszakécskei Rendőrőrsre ment, ahol bejelentette, hogy rágyújtotta a házat a férfira és új barátnőjére. 

Három óra körül a férfi felébredt és észlelte a tüzet, ezért felébresztette az élettársát, akivel előbb az utcára menekültek,  majd visszamentek a lángoló épületbe, hogy kimentsék a nőt is, mert fogalmuk sem volt róla, hogy ő már rég elhagyta a lakást. Egy idegen értesítette a tűzoltókat is. 

A tűz miatt a ház lakhatatlanná vált. Mindkét lakó könnyebb sérüléseket szenvedett. 

 A Kecskeméti Törvényszék 

gyilkossági kísérlet miatt 10 év fegyházra ítélte a nőt. Az elsőfokú ellen az ügyészség és a nő is fellebbezett, 

így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, ahol most a nőt jogerősen 11 és fél évre ítélték.