Budai Gyula: Most kell tiszta vizet önteni a pohárba

Vágólapra másolva!
Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője, volt elszámoltatási kormánybiztos a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a Városháza tervezett privatizációja kapcsán kialakult botrányról, valamint az ezt az ügyet kirobbantó egy másik projekt kapcsán tett bejelentéséről.
Vágólapra másolva!

A politikus szerint az elmúlt hetekben a budapesti Városháza tervezett eladása volt az az eset, amelyik igencsak foglalkoztatta a magyar közvéleményt. Hozzátette, igencsak furcsa volt az is, hogy Karácsony Gergely egy hét alatt a tagadásból jutott a teljes beismerésig. Az különösen érdekes, hogy ezidáig azt kommunikálta Budapest vezetése, hogy ugyan korábban volt szó a Városháza értékesítéséről, de ezt elvetették. Ugyanakkor az elmúlt hetek nyilvánosságra került hangfelvételei és egyéb dokumentumok azt bizonyítják, hogy továbbra sem tettek le erről a tervről.

Az is kiderült, hogy a Fővárosi Vagyonkezelő vezérigazgatója többször tett olyan kijelentéseket különböző tárgyalásokon, amelyek igazolják a feltevést a privatizációról. Budai Gyula szerint a tervezett eladás az egy politikai döntés és a fővárosi vezetésnek nem lenne más dolga, mint tiszta vizet önteni a pohárba, kiállni a nyilvánosság elé, ahol elmondják, igen ezt meg ezt terveztük, pontosan ezért meg azért az okból. Sokkal rosszabb az, amikor két-háromnaponta megjelenik egy hangfelvétel, amelyek pontosan cáfolják az addigi kommunikációt. A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a fővárosi Fidesz frakció rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte, de ezt a főpolgármester elutasította. A főpolgármester úr késésre hivatkozott, de a politikus szerint, ha Karácsony Gergely, akkora demokrata, mint amilyennek mutatja magát, akkor pontosan azt kellett volna tennie, hogy összehívja a közgyűlést, ahol mindent alaposan át lehet beszélni, ehelyett azonban mindenféle egyéb okokra hivatkozott, hogy ne kelljen összehívni a Fővárosi képviselőket.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.