Két fajtiszta németjuhászt lőtt ki a vadász Szeged mellett

németjuhász
Vágólapra másolva!
A vádirat szerint egy Szeged környéki településen élő nő tavaly áprilisban észrevette, hogy a a tanyája mögötti, villanypásztorral körbekerített legelőn egy széttépett bárány fekszik. A nő körbe telefonált és egy ismerősétől azt az információt kapta, hogy a környéken kóborol két németjuhász kutya. Délután a nő a tanyája ablakából kinézve látta a két kutyát, akik az udvarára is bementek. A saját kutyáját elengedve zavarta el a két állatot, akik egy közeli tanyára menekültek, melynek tulajdonosa korábban befogadta az elkóborolt állatokat. A nő ezután felhívta hivatásos vadász ismerősét azzal, hogy lője ki a tanyájára tévedt kutyákat.
Vágólapra másolva!

Röviddel ezután a vadász terepjárójával körbejárta a környéket és a tanya tornácán fekvő két
kutyát semleges területre csalta, majd ott egy-egy lövéssel leterítette azokat.

A lövések következtében

az egyik kutya azonnal elpusztult, míg a másiknak súlyos sérülései lettek.

A férfi az elpusztult kutyát egy dögkútba dobta, míg a másik kutyának sikerült visszafutnia oda, ahonnan a vadász elhívta.

képünk illusztráció Forrás: Origo

Időközben egy a közösségi oldalon megjelent felhívásra jelentkezett az állatok gazdája, aki a megsebzett kutyát állatorvoshoz vitte és a gyors orvosi beavatkozás, valamint a többszörös utógondozás hatására a kutya életét sikerült megmenteni.

A vadász az egyik fajtiszta kutya elpusztításával 250.000, míg a másik kutya megsebesítésével 100.000 forint kárt okozott.

A nő és a vadász ellen vádat emeltek.