Covid-osztály: Van, aki a lélegeztetőgépre kerülés előtt is tagadja a vírust

kórház maszk Covid-19 kórház koronavírus-járvány maszk ÖLTÖZÉK ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ TÁRGY védőöltözék védőruha ápoló Foglalkozás SZEMÉLY intenzív osztály
Budapest, 2020. december 9. Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Itthon felszálló ágban van a koronavírus negyedik hulláma, a Metropol összegyűjtött számos személyes beszámolót, hogyan élik meg betegként vagy egészségügyi dolgozóként a járványt az emberek. A kórházi beszámolók szerint az oltatlanok vannak súlyos állapotban - írta meg a Bors.
Vágólapra másolva!

Andrea bokaműtétje során, a kórházban kapta el a koronavírust, tünetei enyhék voltak, mert korábban beoltatta magát, elővigyázatosságból átkerült a Covid-osztályra.

- mondta a nő.

Vannak, akik még a lélegeztetőgépre kerülés előtt is tagadják a vírust a Covid-osztályokon. A kép illusztráció! Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A 16 éves Lilla szeptemberben fertőződött meg koronavírussal, mivel akkor még nem volt ajánlott a 18 év alattiak oltása, így őt sem oltatták be a szülei.

A betegségen rövid idő alatt átesett, de tünetei sokáig megmaradtak.

- mondta Lilla.

A középkorú Marcsi márciusban lett nagyon beteg, ekkor még nem volt beoltva, azóta sem érzi magát egészségesnek.

- mondta a nő.

Hasonló tapasztalatokról számolt be az egyetemista Luca is, pedig már fél éve átesett a betegségen.

- számolt be állapotáról a fiatal nő.

Egy nyilvános csoportban osztotta meg tapasztalatát egy férfi, aki egy koronavírusos betegekhez kirendelt aneszteziológussal beszélgetett.

Itthon felszálló ágban van a koronavírus 4. hulláma, megint egyre többen osztják meg tapasztalataikat a koronavírusról az interneten. A kép illusztráció! Forrás: MTI/Balázs Attila

Az orvosok és ápolónők arról számolnak be, hogy rengeteg oltásellenes és oltástagadó megváltoztatja a véleményét, amikor kórházba kerül, főleg, ha különösen rosszul viseli a betegséget.

Van aki megbánja, hogy nem oltatta be magát, de olyan is akad, aki a lélegeztetőgépre kerülés előtt is tagadja a vírust.