Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és baloldali szövetségesei politikáját képviseli a Gyurcsány-show keretén belül "megválasztott" miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter – írta a Fidesz az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte, hogy Márki-Zay Péter csütörtökön, Röszkén, a biztonsági határkerítésnél tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: egy baloldal alakította kormány együtt kívánna működni a Frontex-szel, az európai határvédelmi ügynökséggel.

A Fidesz közleményében azt írta: Márki-Zay Péter rendszeresen kiáll a migráció mellett, nyíltan beszél a migráció előnyeiről és arról, hogy be kell fogadni a migránsokat, integrálni kell őket.

"A Soros-tervet egyedül a baloldal akarja végrehajtani" – hangsúlyozták, hozzátéve:Teljesen mindegy, mit ígér a baloldal a kerítésről. Azt is mondták, hogy "nem lesz gázáremelés", aztán háromszorosára emelték a gáz árát – jegyezték meg.

A Fidesz közleményében kiemelte:"A baloldal egy szó nélkül végrehajtaná Brüsszel megrendeléseit és betelepítenék a migránsokat Magyarországra is.""A bevándorlástól egyedül a nemzeti kormány védi meg Magyarországot, a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal betelepítené a migránsokat és bevándorlóországot csinálnának hazánkból is" – fogalmazott közleményében a nagyobbik kormánypárt.