A Jobbikban korábban is bevett volt a lakhatási támogatással való visszaélés, hiába tiltakoztam ellene, míg a frakció ki nem zárt - így reagált közösségi oldalán Novák Előd a Jakab Pétert leleplező cikkre. A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, ex-Jobbikos politikus szerint Gyöngyösi Márton volt a csalás egyik fő elkövetője. Novák reagált Jakab Péter álszent hazugságaira, aki szerint Jakab Péter és társai csak zsebre teszik a képviselők lakhatására szánt pénzt, közben meg vagy szállodázgatnak, vagy frakciópénzből bérelnek Jakabnak másik lakást, ahogy kocsit is, sofőrrel, "a nép egyszerű gyermekének".

Novák Előd a Facebookon cáfolja Jakab Péter kijelentését, miszerint hazugság az, hogy Jakab családja sorra vásárol lakásokat Újbudán.

A Jobbikban pedig sajnos korábban is bevett volt a lakhatási támogatással való visszaélés, hiába tiltakoztam ellene, míg a frakció ki nem zárt

- írta Novák, aki azt is hozzáteszi, hogy 

Pörzse Sándor a nyilvánosság elé is vitte vitánkat, miután lelepleződött az ő visszaélése is, akkori válaszom a neten megtalálható. A botrányok után annyit sikerült elérnem, hogy általános szabályként kimondta a Jobbik: aki a lakhatási támogatásból nem lakást bérel, hanem zsebreteszi, az legalábbis frakcióelnökségi tag nem lehet. De az első tisztújításon felrúgták ezt is, így lehetett a lakhatási támogatással visszaélő Gyöngyösi Márton is frakcióvezető-helyettes, engem meg inkvizítornak kiáltottak ki ezért a be sem tartott szabályért. No meg a politikusi álláshalmozás tiltására vonatkozó javaslatomért, melyet később az Országgyűlés is elfogadott. Illetve a mentelmi jogról való örökös lemondásunkat is ugyanígy rótták fel nekem a Jobbik-frakcióban - nem csoda, hogy mandátumomról való lemondásom óta már gyakran nem is szavazzák meg egyes politikusok mentelmi jogának felfüggesztését.

Novák Előd szerint 

Jakab Péter újbudai lakásbérlése azért is visszás, mert egy miskolci lakos praktikusan a Parlament közelében, de legalábbis Miskolc felé, a pesti kerületekben bérel lakást, a távoli Újbudán csak akkor éri meg, ha az Országgyűlés Hivatalának pénze így egy ismerősénél landol, akitől ott tud lakást béreltetni.

A volt jobbikos politikus szerint

Nem csoda, hogy Jakabot sosem láttuk Újbudán, pedig önkormányzati képviselőként én is hallottam volna róla, ha a hétköznapjait errefelé tölti. De úgy tűnik, ismét csak zsebre teszik a képviselők lakhatására szánt pénzt, közben meg vagy szállodázgat, vagy frakciópénzből bérelnek neki másik lakást, ahogy kocsit is, sofőrrel, "a nép egyszerű gyermekének".

Mint az Origo arról beszámolt, a Jobbik két vezető politikusa újabb leleplező anyagokkal kereste meg a Bors szerkesztőségét.

Ismét elmondták, hogy a párt többségének elege lett abból az erőszakos, nagyképű, mindenkit félresöprő stílusból, ahogy az elnök a pártot vezeti. A Jobbik szerintük a szakadék felé rohan.