Újra letartóztatták Curtis testvérét a Katzenbach-gyilkosság kapcsán

Sz. Lajos, L. István, H. László, Katzenbach Imre, gyilkosság, Curtis
Sz. Lajost, L. Istvánt és H. Lászlót Katzenbach Imre megölése kapcsán fogták el.
Vágólapra másolva!
A 45 éves, korábbi focista Katzenbach Imre 2009-ben tűnt el. Földi maradványait tavaly októberben találták meg Baranyajenőnél. A vizsgálatok során kiderült, hogy gyilkosság áldozata. A rendőrség a TEK-kel együtt idén májusban elfogott 3 férfit, akik a gyanú szerint meggyilkolhatták a volt focistát. A bíróság másodfokon újra elrendelte a letartóztatásukat.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint az 51 éves H. László 2009 augusztusában felbérelt egy 50 éves férfit arra, hogy végezzen Katzenbach Imrével.

A férfi elfogadta a megbízást. Két társával együtt kivitte a korábbi sportolót Baranyajenőhöz és végzett vele.

A kép baloldalán Katzenbach Imre Forrás: nso.hu

A hatóságok 2020 októberében bukkantak a holtestre egy erdőben. A nyomok három férfihez vezették őket, akiket a rendőrök a TEK-kel együtt, május 11-én elfogtak.

H. Lászlót felbujtással gyanúsítják, Sz. Lajost és L. Istvánt pedig azzal, hogy megölték Katzenbachot.

A gyilkosság harmadik gyanúsítottját, az 50 éves férfit már korábban kihallgatták az üggyel kapcsolatban, most egy másik ügy miatt kapott büntetését tölti a börtönben.

Az ügyészség javaslatára a bíróság május 13-án elrendelte a 3 férfi letartóztatását. Az ügyészség legutóbbi, a kényszerintézkedés meghosszabbítására tett javaslatát

a bíróság november 14-én elutasította, a férfiak bűnügyi felügyelet alá kerültek, de nem hagyhatták el a lakásukat és nyomkövetőt kellett hordaniuk.

Forrás: police.hu

A Fővárosi Főügyészség fellebbezett a döntés ellen arra hivatkozva, hogy a szökésüket, elrejtőzésüket csak úgy lehet megakadályozni, ha letartóztatják őket.

A másodfokú bíróság egyetértett az ügyészséggel, és mindhárom férfi letartóztatását elrendelte.

A Fővárosi Törvényszék az indoklásában elmondta, hogy jelen esetben ez a kényszerintézkedés elkerülhetetlen – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség. Ahogy azt már korábban írtuk, az egyik gyilkossággal gyanúsított férfi Curtis testvére.