Gyorsított pályás növekedésnek indult a budai egészségügyi ellátás

Vágólapra másolva!
Gyorsított pályás növekedésnek indult a budai egészségügyi ellátás - derül ki a Dr. Gór Csaba által vezetett Budáért Podcast-sorozat legújabb adásából. A budapesti 4-es számú választókerület fideszes elnöke Dr. Toldy-Schedel Emillel, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatójával beszélgetett a koronavírus-járvány negyedik hullámról, valamint a poszt-covid ellátásról.
Vágólapra másolva!

A II. kerületi ingyenes tesztelési, valamint oltakozási programról a főigazgató elmondta: az az egyházi kórházak és a kerületi egészségügyi szolgáltatásban dolgozó családorvosainak tehermentesítésére jött létre, ugyanis az elkövetkezendő őszi és téli időszakban nehéz megkülönböztetni az influenzás betegeket a Covid fertőzöttektől. A program keretében bármely – nyugati vagy keleti – vakcinát, az orvosok általi szakmai ajánlattal kiegészítve, választhatóan felvehet minden állampolgár, akiknek eddig nehézséget okozott az oltásra való regisztráció.

A beszélgetésből az is kiderült, hogy a történelmi egyházak döntése alapján, a kerületben elindult szakdolgozó és nővérképző programban résztvevők, ösztöndíjjal és egyéb ellátásokkal kisegítve fogják napról-napra megkönnyebbíteni a budaiak életét. A magyar állam és a polgári kormány támogatásának köszönhetően, a tárogató úti Budagyöngye Kórház fecskelakásokat is biztosít majd az ott tanulóknak. A fecskelakásokkal kiegészített nővérszálló építése és az épület felújítása már a jövő évben megkezdődhet.

Gór Csaba (balra), a budapesti 4-es számú választókerület fideszes elnöke Dr. Toldy-Schedel Emillel beszélgetett Forrás: Origo

Az adásban szó esett Gór Csaba és Kásler Miklós sajtótájékoztatójáról, ahol bejelentették a Budapesti Szent Margit Kórház skill-labor átadását, melyet Dr. Toldy-Schedel Emil egy igazi XXI. századi, modern egészségügyi lépésnek vél. Véleménye szerint, a kormány támogatása nélkül egy ilyesfajta mérföldkő elérése lehetetlen lett volna.

A 64 milliárd forintot kitevő egészségügyi fejlesztésekre szánt támogatás lehetővé teszi a II., III. és XII. kerületi kórházaknak, hogy betegeiket európai standard körülmények között tudják ellátni.

Összességében a budai egészségügy szempontjából az elkövetkezendő évek felújítási és modernizációs programjainak köszönhetően a környező kerületekben élők stabil, megbízható és hatékony ellátásra számíthatnak – derül ki Gór Csaba legújabb podcastjából.