Kásler Miklós: Minden az oltás mellett szól!

Elkezdődött az oltási akcióhét, sokan vannak az oltópontokon, Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, 2021.11.22.
Budapest, 2021. november 22. Oltásra várakozó emberek a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ oltópontján 2021. november 22-én. Az ezen a napon kezdődő oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is. Nagy az érdeklődés az oltópontokon, több helyen sorok alakultak ki. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Minden a koronavírus elleni oltás mellett szól, az oltás hatékonyságával semmi nem vetekszik - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Kásler Miklós szerint, ha sokan veszik fel az oltást, le lehet törni a járvány negyedik hullámát.
A tárcavezető hozzátette. hogy minden tudományos eredmény arra mutat, hogy mindenkinek kérnie kell az oltást, illetve a már kétszer beoltottaknak kérniük kell a harmadik dózist is.
A miniszter kitért arra is, hogy

vizsgálatok szerint a megfertőződés, a kórházba kerülés az oltatlanok esetében 4-6-szoros eséllyel következik be.

Budapest, 2021. november 22. Egy asszisztens előkészíti a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina beadását a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban 2021. november 22-én. Az ezen a napon kezdődő oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is. Nagy az érdeklődés az oltópontokon, több helyen sorok alakultak ki Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Kásler Miklós azt mondta, az első két oltás után az idő előrehaladtával jelentősen csökken a védettség mind az ellenanyagszintet, mind a sejtes immunitást tekintve, ezt lehet a harmadik oltással ismét 90 százalékra emelni. A szakpolitikus megjegyezte, a koronavírus okozta halálozás rizikója a krónikus betegséggel küzdők - cukorbetegség, szívelégtelenség - esetében három-négyszer magasabb, mint az egészséges emberek esetében.

Kásler Miklós szerint a magyar egészségügy ugyan heroikus küzdelmet vív, de a legmagasabb szinten helytáll a járványban.

Az egészségügyben dolgozók fáradtak, a lelki teher nagy rajtuk, de az egészségügyi miniszter reményét fejezte ki, hogy az emberek növekvő átoltottságával, kevesebb kórházi esettel az ágazat terhei csökkennek.

Oltásra várakozó emberek a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ oltópontján 2021. november 22-én. Az ezen a napon kezdődő oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is. Nagy az érdeklődés az oltópontokon, több helyen sorok alakultak ki Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A tervezett műtétekről szólva Kásler Miklós azt mondta, 2013-ban 70 ezer ember szerepelt az egészségügyi várólistákon, ezt 2019-re a kormányzat 41 milliárdos támogatásával sikerült 23-24 ezer emberre csökkenteni.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

- ismertette.
A szakmai kollégiumok tájékoztatása szerint például a csípőprotézis-műtéteknél háromnegyed év, a szemműtéteknél fél év.

- mondta Kásler Miklós.