Családját és pártját is kínos helyzetbe hozta a Jobbik elnöke. A Bors kiderítette, hol is lakik valójában Jakab Péter.

Jakab Péter hivatalos lakóhelye Budapesten a XI. kerületi Fraknó utcában van, ezt fizeti számára az Országgyűlés Hivatala, havi 239 ezer forintért. Csakhogy, mint kiderült, ez egy kamulakás, itt soha nem lakott a politikus, csak a pénz megszerzése miatt kötött szerződést egy régi családi baráttal.(Az erről szóló bizonyítékokat, dokumentumokat, melyeket a Bors pénteken hozott nyilvánosságra, már nem is próbálta cáfolni a Jobbik elnöke.)

A Bors időközben azt is kiderítette, hol lakik valójában Jakab Péter. Megtaláltuk a bujkáló politikust a XI. kerületi Csóka utcában. Jakab a külvilág és persze a családja elől is igyekszik eltitkolni ezt a lakást, nyilvánvalóan azért, hogy fenntartsa az odaadó családapa látszatát. Közben néha hazamegy Miskolcra, és úgy tesz, mintha... - írja a lap. 

A BORS ÚJSÁGÍRÓI AZT IS KIDERÍTETTÉK, HOGY A JOBBIK ELNÖKE HOSSZÚ HÓNAPOK ÓTA ELTITKOLT ÉLETTÁRSI VISZONYBAN ÉL BUDAPESTEN EGY, A FELESÉGÉNÉL SOKKAL FIATALABB NŐVEL. ÉS EZZEL NEMCSAK A CSALÁDJÁT, A FELESÉGÉT, DE A PÁRTJÁT IS KÍNOS HELYZETBE HOZTA. 

Budán, néhány percre a Jakab család kelenföldi ingatlanbirodalmától - egy Csóka utcai lakásban élnek együtt. Jakab nemegyszer még a hétvégéket is új élettársával tölti, családjától és gyerekeitől távol.

Forrás: Bors

Van, hogy esténként kint az utcán várja a hölgyet és elébe szalad - a Bors videóját itt nézhetik meg.

A Bors újságírói tanúi voltak annak is, hogy a pártelnök sofőrje reggelente ide, a Csóka utcába jön Jakabért és élettársáért. A Bors felvételein jól látszik az is, hogy a pártelnök és a hölgy mennyire titkolni próbálják ezt a kapcsolatot. Az utcára lépve azonnal körülnéznek, nem veszi-e észre őket valaki, vagy gyakran egymástól külön, néhány perc különbséggel jönnek ki és mennek be. Minden mozdulatuk, gesztusuk azt sugallja, nagyon félnek attól, hogy fény derül erre a kapcsolatra. A gond mindössze az, hívja fel a figyelmet a lap, hogy a Jobbik elnöke nemcsak a kamulakással, az Országgyűléstől kicsalt pénzzel, de pártja, a politikai közvélemény, sőt gyanútlan családja becsapásával is hamis látszatot kelt. Facebook-posztjaiban, minden ilyesfajta megszólalásában ugyanis a családjáról, gyerekeiről gondoskodó boldog családapa látszatát igyekszik kelteni.

Miközben a valóság az, hogy hónapok óta titkos élettársi viszonyt folytat egy, a feleségénél sokkal fiatalabb nővel, persze a lehető legnagyobb titokban a budai Csóka utcában. A lakás fenntartása, finanszírozása is további kérdéseket vethet fel.

Jakab Péter 2021. október 23-ánFotó: Koncz Márton - Origo

A Bors információit később megerősítették jobbikos forrásaik. A párt vezetői közül néhányan hosszabb ideje tudnak a titkos lakásról, Jakab „kettős életéről" és élettársáról.

Olyan, a párt belső életét közelről ismerő személlyel is beszélt a Bors, aki személyesen járt a harmadik emeleti lakásban. Ő is megerősítette, hogy a pártelnök a családját, feleségét félrevezetve, életvitelszerűen együtt él ezzel a bizonyos hölggyel.