Egy idős asszonyt mentett meg a kihűléstől szombaton egy szabadnapos rendőr Ózdon, vasárnap pedig egy szintén pihenőidejét töltő rendőr csapott le egy miskolci sofőrre egy korábbi cserbenhagyásos gázolás miatt.

Ózdon egy szabadnapos rendőr értesítette szolgálatban lévő kollégáit, melynek köszönhetően egy nyugdíjast sikerült megmenteni a kihűlésől. Az idős nő hálóingben, papucsban ment ki az utcára, miajd eltévedt. November 21-én pedig egy miskolci rendőr szabadidejében figyelt fel egy olyan autóra, amelynek sofőrje előző nap elütött egy gyalogost.

A miskolci rendőrök segítségnyújtás elmulasztása miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen sofőrrel szemben. A nyomozás adatai szerint november 19-én este fél 6-kor egy miskolci benzinkúton elsodortak egy gyalogost. A kocsi vezetője, és egyik utasa kiszállt, majd a földre esett férfi állapota felől érdeklődtek. A gyalogos elmondta, hogy szerinte ellátásra szorul. Az érdeklődő férfiak ezek után inkább elmenekültek a helyszínről.

Forrás: Police.hu

A Miskolci Rendőrkapitányság Avasi Rendőrőrsének szabadnapos munkatársa november 22-én 13 óra körül Miskolcon, a belvároshoz közel

felfigyelt arra az autóra, amivel 19-én elütötték a gyalogost. A rendőr értesítette a szolgálatban lévő kollégáit, miközben követte a kocsit. A rendőrök a Csabai kapuban igazoltatták az autót, és a benne ülő férfiakat,

majd segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatták ki őket.

A nyomozás eredményeként a miskolci rendőrök segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatják az eljárást egy 46 éves helyi férfival szemben, akivel szemben korábban körözést is elrendeltek, mert nem fizetett be egy szabályszegés miatt kiszabott pénzbírságot - írja a Police.hu.