Itt az idő, hogy a Bizottság leszálljon a realitás talajára! Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke levelet küldött az Európai Bizottság elnökének, melyben a biztonsági intézkedéseket aláásó kötelezettségszegési eljárások felfüggesztését kéri - írja Facebook-bejegyzésében Varga Judit, Magyarország igazságügyi minisztere.

Az elmúlt időszakban ismételten bebizonyosodott, hogy közösségünk külső határainak védelme mindannyiunk közös feladata, amiből Brüsszelnek is ki kell vennie a részét - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter. 

Varga Judit igazságügyi miniszterForrás: Varga Judit facebook

Új eszközökre van szükség, hiszen a jelenlegi jogi keret nem biztosít megfelelő garanciát a tagállamoknak ahhoz, hogy megbirkózzanak a migrációs nyomással 

- hangsúlyozta a miniszter. Az illegális bevándorlókat a jelenlegi uniós szabályozás szerint ugyanis be kéne engedni bármiféle alapos vizsgálat nélkül, ezzel elősegítve, hogy ismeretlen hátterű emberek tömegei jussanak kontinensünk különböző szegleteibe - tette hozzá.

Varga Judit ismertette, hogy Magyarország erre hatékony megoldást kínált a déli határzár felépítésével, de hasonlóan cselekszenek most lengyel barátaink is. Bennünket, akkor mindenki támadott, mára azonban bebizonyosodott, hogy a határzár igenis a legmegfelelőbb eszköz arra, hogy megállítsuk az illegális bevándorlást - mutatott rá a miniszter. 

Ennek fényében pedig eljött az idő, hogy az Európai Bizottság végre leszálljon a realitás talajára és azonnal megszüntesse azokat a kötelezettségszegési eljárásokat, amelyek nem értek el eddig se mást, minthogy aláássák az emberek és egész Európa biztonságának védelmét célzó intézkedéseket! Nekünk a magyar emberek biztonsága az első! 

- zárta bejegyzését Varga Judit, Magyarország igazságügyi minisztere.