A jobbikos Potocskáné is trükközhet a lakhatási támogatással

oltásellenes, baloldal, Országgyűlés, Potocskáné Kőrösi Anita
Budapest, 2021. március 17. Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik vezérszónoka felszólal a településtervezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 17-én. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Potocskáné Kőrösi Anita jobbikos országgyűlési képviselőnek az V. kerületi Nádor utcában fizet egy 58 négyzetméteres lakást az Országgyűlés havi 345.000 forintért – írja a Kontra legújabb tényfeltáró cikkében. Egyébként a környéken a hasonló méretű lakások csak 250.000 forintba kerülnek havonta. Ráadásul a portálhoz eljutott képek tanúsága szerint úgy tűnik, hogy a jobbikos képviselőnő fia Nádor utcai lakásából, kísértetiesen hasonló a látvány, mint a képviselő bérleményéből. Véletlen lenne? Vagy a képviselőnő fia használja a közpénzből bérelt ingatlant? A Kontra információi szerint a fiatalember a Váci utcában dolgozik, így a Nádor utcából könnyűszerrel átsétálhat a munkahelyére.
Vágólapra másolva!

– ezt írta a Facebookon a Jobbikot jól ismerő, egykori frakcióvezető-helyettes Novák Előd.

A most már Mi Hazánk-os önkormányzati képviselő egy posztban reagált arra a lakásbotrányra, amely néhány napja a Jobbik elnöke körül kibontakozott.

A Bors ugyanis arról írt a múlt héten, hogy

Jakab a hivatalos szerződések szerint Budapesten, a XI. kerületi Fraknó utcában bérel egy lakást évi közel 3 millióért, amelyet az Országgyűlés Hivatala fizet.

De ahogy az a cikkből kiderült, még a környéken sem járt soha. Sőt, a Bors információi szerint kiadhatták a lakást másnak, így duplázva meg az ebből származó pénzt.

Aztán hétfőn az is kiderült, hogy nem véletlenül nem látják a környéken Jakabot, hiszen ő egy Csóka utcai lakásba jár haza a fiatal kabinetfőnökével.

Erről a két ügyről az Origo itt és itt számolt be.

Potocskáné is ügyeskedik a közpénzből bérelt lakással?

Na de ahogy Novák Előd is megírta, nemcsak a Jobbik elnöke trükközött a képviselők számára biztosított lakhatási támogatással, hanem a jelek szerint párttársa, a Somogy megye 4. számú választókerületében induló Potocskáné Kőrösi Anita is – derül ki a Kontra cikkéből.

Potocskáné Kőrösi Anita Forrás: MTI/Soós Lajos

A portál tudomására jutott ugyanis, hogy

az Országgyűlés az V. kerületi Nádor utcában, a főváros egyik legdrágább részén bérel egy 58 négyzetméteres ingatlant a jobbikos képviselőnő számára.

Forrás: kontra.hu

A bérleti díj nem éppen alacsony, hiszen

havonta 345.000 forintba, évente több mint 4 millió forintba kerül az adófizetőknek a belvárosi lakás,

ami még ezen a környéken is elég szép summa 58 négyzetméterért. Mert hát a hasonló méretű lakások 100 ezer forinttal kevesebbe, 240-250 ezer forintba kerülnek a Nádor utcában, illetve a szomszédos utcákban.

Forrás: kontra.hu
Forrás: kontra.hu

Fontos megemlíteni azt is, hogy a vidéki képviselőket a parlamenti munkavégzés céljából illeti meg a fővárosi lakás vagy lakás utáni költségtérítés az Országgyűlésről szóló törvény szerint.

Forrás: kontra.hu

A Kontrához eljutott képek azonban arról árulkodnak, hogy képviselőnő gyermeke Nádor utcai lakásából kísértetiesen hasonló a kilátás, mint Potocskáné bérleményéből.

Véletlen lenne? Vagy arról van szó, hogy

a képviselőnő fia használja a közpénzből bérelt ingatlant?

Forrás: kontra.hu
Forrás: kontra.hu

Potocskáné gyermeke a Kontra információi szerint a középiskola elvégzése után nem tanult tovább, és

jelenleg egy Váci utcai ruhaboltban dolgozik. Ami a Nádor utcából gyalog is pár perc alatt elérhető.

Forrás: kontra.hu

„Fifikás jobbikos megoldások" – jegyzi meg a portál.

Nagyon úgy fest tehát, hogy a jobbikos képviselők időről időre lebuknak, hogy bizony maguk sem vetik meg sem a közpénzt, sem a jó helyen lévő lakásokat, sem a drága autókat sofőrrel, de még a CSOK-ot sem. Bármit is próbáljanak meg magukról elhitetni.