Három dohányboltba és egy élelmiszerboltba ment be egy férfi, hogy kirabolja, de csak az egyik trafikból tudott pénzt szerezni. Két társa is volt, ők őrködtek.

Egy férfi január 31-én járt az egyik XXI. kerületi dohányboltban. Megfenyegette az eladót és a kasszában lévő pénzt követelte tőle. A nő a borravalónak kitett pohárban lévő 1300 forintot odaadta a rablónak, aki ezzel elmenekült.

Még aznap, kora délután egy XX. kerületi élelmiszerboltot és két trafikot is megpróbált kirabolni a férfi, de egyik eladó sem volt hajlandó pénzt adni neki.

A rendőrök a nyomozás közben azonosították a 30 éves Á. Olivért. A gyanú szerint volt két társa is, S. Viktor és S. Richárd, akik a kiszemeltek boltokban terepszemlét tartottak a rablás előtt, rablás közben pedig őrködtek. A banda három tagját az utolsó rablási kísérlet után pár órával elfogták a rendőrök

A három férfi ellen rablás és rablási kísérlet miatt indult eljárás. A nyomozást lezárták, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték el az illetékes ügyészeknek.