Századvég: Márki-Zay abszurd plakátkampánnyal védi Sorost

Márki-Zay Péter, Brüsszel
Hungarian prime ministerial candidate of the Everybody's Hungary Movement, the mayor of Hodmezovasarhely town Peter Marki-Zay, gives a press conference in Brussels on November 11, 2021. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter a közelmúltban kijelentette, 400 óriásplakáton fogja hirdetni, hogy Soros György nem telepített be migránsokat Magyarországra. Nem ez az első alkalom, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje védelmébe veszi az amerikai milliárdost, hiszen Márki-Zay az október 23-ai ünnepi beszédében kifejtette, hogy „Soros Györgyről még egyetlenegy migráns betelepítését sem tudták bebizonyítani". Fontos megjegyezni, hogy Soros 2015-ben publikált javaslatcsomagja szerint „biztonságos útvonalakat kell létesíteni" a migránsok számára, többek között azzal, hogy „Görögországból a célországaikba szállítjuk őket". A szóban forgó migrációs útvonal Magyarországot is érintette volna, a nemzeti kormány azonban a fizikai határzár felépítésével, valamint a határvédelem megerősítésével gátat szabott a terv megvalósulásának. A tisztánlátás érdekében a Századvég összegezte Soros György, és a mögötte álló NGO-hálózat bevándorláspárti tevékenységét, illetve felvetéseit.
Vágólapra másolva!

A Soros-hálózat elkötelezett a migráció ösztönzése mellett

Az amerikai üzletember nevével fémjelzett nyílt társadalom ideológiájának egyik legfontosabb eleme a bevándorlás ösztönzése.

Soros György – 2015-ben, az európai migrációs krízis kezdetén a Financial Times hasábjain –

a bevándorlók elosztási mechanizmusával összefüggésben leszögezte, hogy „ha ez nem lesz egy állandó és kötelező eleme a közös uniós menekültügyi rendszernek, akkor az össze fog omlani"

,majd ugyanebben az évben úgy vélte, hogy

Soros úgy gondolta továbbá, hogy „az EU-nak biztosítania kellene menedékkérőnként évi 15 ezer eurót az első két évben, hogy fedezze a szállást, az egészségügyi ellátást, az oktatási költségeket – és hogy a menekültek befogadását vonzóbbá tegye a tagállamoknak", valamint nézete szerint az Európai Uniónak évente legalább 8-10 milliárd eurót kellene migrációs célokra fordítania, melynek fedezetét a nemzetközi pénzpiacokról teremthetné elő hitelfelvétellel. Az amerikai milliárdos azt is világossá tette, hogy

Ezenfelül a Nyílt Társadalom Alapítványok a saját bevallása szerint is

„hosszú ideje támogatást nyújt menekülteket és migránsokat segítő szervezeteknek",

hazánkban

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok egy nemzetközi szinten működő, kifejezetten a migránsokat támogató programot is működtet(International Migration Initiative), amely egyebek mellett a „befogadó és integrált" társadalmak létrehozatalát célozza, többek között azzal, hogy bevándorlókat vonna be a városi közigazgatásba. Ugyancsak sokatmondó, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok az elmúlt években bőkezűen támogatta azokat a hazai lobbiszervezeteket, amelyek bevándorláspárti álláspontra helyezkedtek, ennek megfelelően

Brüsszel az illegális bevándorlás megállítása miatt támadja Magyarországot

Fontos kiemelni továbbá, hogy

Magyarország évek óta a bevándorláspárti brüsszeli elit kritikáinak kereszttüzében áll a – határok védelmére és a kontrollálatlan bevándorlás elutasítására épülő – határozott migrációs politikája miatt.


Az Európai Bizottság 2015 decemberében indított kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben hazánk menekültügyi szabályozása miatt, majd 2018-ban keresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához. Ez utóbbi testület a 2020. december 17-i ítéletében elmarasztalta Magyarországot az említett ügyben, ezt követően 2021 novemberében Brüsszel úgy határozott, hogy – pénzbírság kiszabását kérve – az Európai Unió Bírósága elé idézi hazánkat, amiért Magyarország nem tartotta be a menekültügyre és a visszatérésre vonatkozó európai uniós jogszabályokkal kapcsolatos bírósági ítéletet.

Kijelenthető tehát, hogy

Soros György és az általa támogatott lobbiszervezetekn – a brüsszeli erőkkel karöltve, különböző eszközökkel, illetve módokon –

hosszú ideje szorgalmazzák Magyarország bevándorlásellenes politikájának megváltoztatását, törekvéseik pusztán a nemzeti kormány ellenállása miatt hiúsulhattak meg.

Ennek fényében könnyen belátható, hogy Márki-Zay Péter és a baloldal említett plakátkampánya félrevezető.