Tizenötmilliót érő kokaint találtak egy autóban Hegyeshalomnál

kokain, Hegyeshalom, drogdíler, kábítószerkereskedelem
Több mint 1000 gramm kokaint készültek behozni hazánkba
Vágólapra másolva!
Jelentős mennyiségű kokainnal az autójában bukott le egy férfi még tavaly szeptemberben Hegyeshalomnál, amikor az országba belépésre jelentkezett. Tettestársait is elfogták. A férfi és a nő távolról követte a drogot szállító kocsit.
Vágólapra másolva!

Tavaly ősszel tudták meg a rendőrök, hogy két férfi és egy nő, akik tudtak egymás tevékenységéről, nagy mennyiségű kábítószert készül behozni az országba Hollandiából. A rendőrök szeptember 18-án 23 óra 35 perckor a hegyeshalmi határ belépő forgalmában ellenőriztek egy autót, amit egy 38 éves, siófoki férfi vezetett.

A drogkereső kutya, haleledelek közé rejtve, 1099,8 gramm kábítószergyanús anyagot talált a kocsiban.

A nyomozók azt is tudták már akkor, hogy az elfogott bűnöző két társa a szállítmány útját egy másik autóból, körülbelül 70 kilométer távolságból követi. Az ő autójukat is megállították a határon. A 42 éves, balatonszabadi lakcímmel rendelkező sofőrt egy férfit és a mellette ülő, 47 éves székesfehérvári nőt is elfogták.

Kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt mindhármukat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra vitték, ahol - őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket. A bizonyítékok alapján a rendőrök megállapították, hogy az elfogott nő – Sz. Ramóna Ildikó – közreműködésével, az ő kapcsolatrendszerén keresztül vásárolták a 42 éves H. Zsolttal közösen a kokaint, amelynek kiemelten kockázatos Magyarországra szállítását a 37 éves V. Bertalan János hajtotta végre. Elég sok drogról van szó.

Házkutatást tartottak Sz. Ramóna Ildikó székesfehérvári lakásán.

Kábítószer használatához köthető tárgyakat, valamint – a nyomozás során kirendelt vegyészszakértő szakvéleménye alapján – 3,34 gramm kokaint, csekély mennyiségű marihuána növényi törmeléket, és két nagy értékű autót foglaltak le tőle.

H. Zsolt gyanúsított lakcímén is találtak a nyomozók drogot, de ez elég "csekély mennyiségű" volt, V. Bertalan János otthonából nem került elő kábítószergyanús anyag.

a drogkereső kutya szaglását nem zavarta meg a haleledel, amibe a drogot rejtették Forrás: Police.hu

A nyomozás során beszerzett adatok, tanúvallomások, illetve a gyanúsítottak vagyoni, jövedelmi viszonyainak, személyi körülményeinek elemzése után a nyomozók megállapították, hogy a tettestársak közül az akkor cégvezetőként tevékenykedő

H. Zsoltnak volt arra lehetősége, hogy a jelentős mennyiségű kokain körülbelül 10-15 millió forintos vételárát pénzügyileg finanszírozza.

A 47 éves nő, és a 42 éves cégvezető bűnössége is bizonyítható. A nyomozók több olyan terhelő adat birtokába jutottak, amely igazolja,

hogy mindketten drogkereskedelemmel is foglalkoztak.

A határátkelőn lefoglalt kokainról a szakértő azt állítja, hogy az meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, ezért a nyomozók Sz. Ramónát és H. Zsoltot – folytatólagos gyanúsított kihallgatásuk során – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, míg V. Bertalan Jánost különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásával gyanúsították meg. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást az ügyben, amelynek iratait a napokban küldték el a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek mindhárom gyanúsított esetében vádemelési javaslattal.