Jelentős mennyiségű kokainnal az autójában bukott le egy férfi még tavaly szeptemberben Hegyeshalomnál, amikor az országba belépésre jelentkezett. Tettestársait is elfogták. A férfi és a nő távolról követte a drogot szállító kocsit.

Tavaly ősszel tudták meg a rendőrök, hogy két férfi és egy nő, akik tudtak egymás tevékenységéről, nagy mennyiségű kábítószert készül behozni az országba Hollandiából. A rendőrök szeptember 18-án 23 óra 35 perckor a hegyeshalmi határ belépő forgalmában ellenőriztek egy autót, amit egy 38 éves, siófoki férfi vezetett.

A drogkereső kutya, haleledelek közé rejtve, 1099,8 gramm kábítószergyanús anyagot talált a kocsiban.

A nyomozók azt is tudták már akkor, hogy az elfogott bűnöző két társa a szállítmány útját egy másik autóból, körülbelül 70 kilométer távolságból követi. Az ő autójukat is megállították a határon. A 42 éves, balatonszabadi lakcímmel rendelkező sofőrt egy férfit és a mellette ülő, 47 éves székesfehérvári nőt is elfogták.

Kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt mindhármukat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra vitték, ahol - őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket. A bizonyítékok alapján a rendőrök megállapították, hogy az elfogott nő – Sz. Ramóna Ildikó – közreműködésével, az ő kapcsolatrendszerén keresztül vásárolták a 42 éves H. Zsolttal közösen a kokaint, amelynek kiemelten kockázatos Magyarországra szállítását a 37 éves V. Bertalan János hajtotta végre. Elég sok drogról van szó. 

Házkutatást tartottak Sz. Ramóna Ildikó székesfehérvári lakásán.

Kábítószer használatához köthető tárgyakat, valamint – a nyomozás során kirendelt vegyészszakértő szakvéleménye alapján – 3,34 gramm kokaint, csekély mennyiségű marihuána növényi törmeléket, és két nagy értékű autót foglaltak le tőle.

H. Zsolt gyanúsított lakcímén is találtak a nyomozók drogot, de ez elég "csekély mennyiségű" volt, V. Bertalan János otthonából nem került elő kábítószergyanús anyag.

a drogkereső kutya szaglását nem zavarta meg a haleledel, amibe a drogot rejtettékForrás: Police.hu

A nyomozás során beszerzett adatok, tanúvallomások, illetve a gyanúsítottak vagyoni, jövedelmi viszonyainak, személyi körülményeinek elemzése után a nyomozók megállapították, hogy a tettestársak közül az akkor cégvezetőként tevékenykedő H. Zsoltnak volt arra lehetősége, hogy a jelentős mennyiségű kokain körülbelül 10-15 millió forintos vételárát pénzügyileg finanszírozza. A 47 éves nő, és a 42 éves cégvezető bűnössége is bizonyítható. A nyomozók több olyan terhelő adat birtokába jutottak, amely igazolja,

hogy mindketten drogkereskedelemmel is foglalkoztak.

A határátkelőn lefoglalt kokainról a szakértő azt állítja, hogy az meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, ezért a nyomozók Sz. Ramónát és H. Zsoltot – folytatólagos gyanúsított kihallgatásuk során – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, míg V. Bertalan Jánost különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásával gyanúsították meg. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást az ügyben, amelynek iratait a napokban küldték el a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek mindhárom gyanúsított esetében vádemelési javaslattal.