Apáti Bence: Jakab Péternek két munkaállomása is van!

Apáti Bence interjú
Vágólapra másolva!
Véleménycikk.
Vágólapra másolva!

Jakab Péter aggódva, kicsit mérgesen vásárol, majd hazamegy valamelyik fővárosi munkaállomására és főz is egyet.
A produktumot pedig dühösen, úgy, mint akinek idegzsába állt az állába, és mint akinek két nagy virtuális görögdinnye szorult a hóna alá, meg is osztja a Facebookon.
Manapság ez az, ami lájkokat hoz.
Az árak miatti hőbörgés.
Szavazatokat ugyan nem termel, ami egyelőre valamilyen kifürkészhetetlen okból nem hozza zavarba Péterünket, de az árak miatt mérgelődő és a melósok miatt aggódó milliomos pártelnök/frakcióvezető imidzse a Facebookon jól jövedelmez.
Politikai haszna az mondjuk egyáltalán nincs, láttuk, hogy mekkorát perecelt az előválasztáson, emiatt is érthetetlen, hogy miért is ragaszkodik annyira görcsösen ehhez a mostani projektjéhez.
Helyesebben azért van benne mégis valamifajta logika, hiszen ahhoz, hogy valaki a kenyér, a liszt és az olaj ára miatt hőbörögjön, nem szükséges valódi politikai munkát letennie az asztalra.
A lé viszont így is dől.
Havi két és fél milla, plusz vadiúj, 12 milliós szolgálati autó - naná, hogy sofőrrel -, óriási iroda, luxilakás, ami ugyan talán részletkérdésnek tűnhet, de potom 239 ezer forintba kerül havonta az adófizetőknek.
Az ár amúgy a budapesti albérletárakhoz képest is igen soknak, sőt némileg túlárazottnak tűnik. Jómagam rezsivel együtt fizetek kb. 110-et a 13. kerületben.
No és persze, ahogyan az hétfőn kiderült, Jakabnak van még egy úgynevezett munkaállomása is.
Ahova esténként jár állítólag dolgozni.
Kitörő örömmel és a kelleténél talán egy fokkal gyakrabban.
A hétfőn előkerült felvételeken az látszik, hogy késő este, mint egy szerelmes kamasz, ugrándozva, kitárt karokkal fut a, khm.. kabinetfőnöke felé.
Persze nem elképzelhetetlen, hogy Jakab titkon egy kezelésre szoruló munkaalkoholista, aki ilyen felfokozott állapotba kerül, ha és amennyiben éjszakába, sőt reggelbe nyúlóan kell dolgoznia, de tekintettel arra, hogy a jelenlegi munkája gyakorlatilag kimerül abban, hogy különböző élelmiszereket vásárol, majd dühös Facebook-posztok formájában nyavalyog az áruk miatt, ez nem túl valószínű verzió.

Amelyik kacsa esténként ugrándozva a családjától távol szokott egy másik kacsa karjaiba futni és az éjszakákat hetek vagy hónapok óta egy ennél a bizonyos másik kacsánál tölti, az bizony pontosan az, aminek látszik;
Egy olyan kacsának, aki egy másik kacsánál keresi a boldogságot.

Ezt látszik megerősíteni az is, ahogyan azt láthattuk, hogy hétfő reggel Jakab kabinetfőnöke milyen idegesen és zavartan járkált fel és alá, a közös szerelmi fészk.. pardon a "munkalakásuk" előtt, hogy ellenőrizze, hogy vannak-e ott újságírók, majd többször is letagadta, hogy Jakab az ingatlanban tartózkodik.
Ez ugye színtiszta és kétségbeesett hazugság volt, Jakab ugyanis látva, hogy a zsurnaliszták nem tágítanak, nagy durcásan, perrel fenyegetőzve csak előjött, és arra hivatkozott, hogy kizárólag munka miatt tartózkodott a lakásban.
Lebukás volt ez a javából.
Mondom is, hogy miért.
Jakabról az elmúlt héten derült ki, hogy finoman szólva is zavaros és követhetetlen ingatlanügyek (vásárlások és bérlések) kövezik a lépteit, amelyre érdemi választ ugyan nem sikerült adnia, csak a szokásos hőbörgéssel reagált az előkerült bizonyítékokra.
Illetve mindössze ennyit írt a dologgal összefüggésben:
Korábban egy Etele úti földszinti panelben laktam. Most tavasszal pedig valóban felköltöztem, nem a budai Várba, hanem egy Fraknó utcai panel negyedik emeletére. Eszméletlen dőzsölés.
És igen, ritkán látnak ott, hisz munkavégzéshez kaptam(...)"

Ugye ez a legújabb "munkalakás" a Csóka utcában van, ami kábé száz méterre található a Fraknó utcától.
Emiatt sántít úgy, mint egy 25 éves kiszolgált őrkutya Jakab és a "kabinetfőnöke" magyarázata azzal kapcsolatban, hogy ők mindössze dolgozni járnak össze éjszakánként, ami után a frakcióvezető úr kénytelen a Csóka utcai ingatlanban álomra hajtani azt az okos fejét.
Hiszen erre nem lenne rászorulva, tekintettel arra, hogy a Fraknó utcai lakása kb. fél perc sétára van a kabinetfőnöke úgynevezett munkaállomásától.
Akinek még mindig nem világos: Jakab nyugodtan hazasétálhatna az éjszakába nyúló "munkamegbeszélések" után. Ha akarna.
De ugye nem akar.