Egy férfi bosszúból brutális módon megölte a szomszédja macskáját, mert azt hitte, hogy az állat megette a tengerimalacait. A Gyöngyösi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat vele szemben. 

Egy júliusi napon egy nem beazonosított szúró eszközzel végezte ki a férfi a szomszédos családi házban lakó középkorú pár házi macskáját. Az állatot egy menhelyről hozták el, szeretettel gondozták, jól tartották, állatorvoshoz is jártak vele.

A macska gazdája rajtakapta a szomszédját, hogy kedvence véres tetemét bedobja a saját szemeteskukájába.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű, középkorú férfivel szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ugyanakkor a vádemelés után a Heves Megyei Főügyészség közjogi szakága is fellépett a férfivel szemben, mivel a cselekményével megszegte az állatvédelmi törvény szigorú rendelkezését, mely szerint állat életét elfogadható ok, vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad.

A Heves Megyei Főügyészség keresetlevél benyújtásával pert indított a férfi ellen annak érdekében, hogy a polgári bíróság három évre tiltsa el őt az állattartástól.