Még mindig praktizál az a budapesti háziorvos, aki ellen több betege szexuális zaklatás miatt tett feljelentést. A rendőrség még nyomoz a férfi ellen, akit korábban azért jelentettek fel, mert megerőszakolt egy 14 év alatti, mentálisan sérült kislányt. A lány később öngyilkos lett.

A Blikk információi szerint a jemeni származású férfi úgy praktizálhat hosszú évek óta, hogy nyomozás indult ellene egy 14 év alatti lány megerőszakolásáért. A férfi 2016-ban egy buszon ismerkedett meg egy kiskorú, mentálisan beteg lánnyal, akit elcsalt magához, majd háromszor is megerőszakolta. A lány feljelentést tett, és az általa elmondottak alapján a nyomozás elindult. Később azért szüntették meg, mert a lány 2018-ban öngyilkos lett, az ő beszámolóján kívül pedig nem volt más bizonyítéka a nyomozóknak.

Azóta két hasonló ügyben is eljárás indult a doktorral szemben - írja a lap. 

Furcsa volt, hogy folyamatosan húzkodta a zokniját a doktor, de csak később tudtuk meg, hogy azért, mert nyomkövető van a lábán 
– vallotta be az egyik egészségügyi dolgozó, aki hozzátette: nem hagyhatták egyedül az orvost, mert rendszeresen molesztálta a női betegeket. 

A férfi, mint azt a Fővárosi Főügyészség két héttel ezelőtti közleménye is tartalmazza, idén július 21-én egy budapesti rendelőintézetben a vizsgálóágyon fekvő, kiszolgáltatott helyzetben lévő női beteget fogdosta - írja a lap. A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentést tett és elindult a nyomozás szexuális kényszerítés gyanúja miatt.

Hasonló ügy miatt viselt nyomkövetőt

A molesztáló orvos lábán azért volt nyomkövető volt, mert egy vele szemben szintén szexuális kényszerítés miatt folyó korábbi eljárásban bűnügyi felügyelet alatt állt. Dolgozni pedig úgy tudott, hogy nem kizárólag az otthonára szólt a személyi szabadság korlátozása, hanem az egész országban szabadon mozoghatott. Ez az ügy már a bíróság előtt van, mert az ügyészség márciusában benyújtotta a vádiratot - írják.

A Blikk megkereste a Magyar Orvosi Kamarát, ahol arról érdeklődtek, miképp dolgozhatott az orvos nyomkövetővel a lábán, tudott-e a munkáltató az ellene folyó eljárásokról, illetve indult-e vele szemben etikai vizsgálat. A kamarától mindhárom kérdésükre azt a választ kapták: „Nincs erről információnk".

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Címlapi és social media képünk illusztráció.