Egy férfi segített a barátjának megszerelni az autóját, majd az engedélye nélkül elhajtott egy boltba. A barát egy idő után keresni kezdte egy elektromos kerekesszékkel, ekkor a részeg férfi elütötte a kocsival.

Egy hajdúszoboszlói férfi tavaly júliusban ment át a barátjához, hogy segítsen neki megszerelni az autóját. Munka közben beszélgettek és alkoholt is ittak. A kocsi a kapubejárón állt. Beindították és zenét hallgattak. Nem sokkal később a barát bement az udvarra, a férfi pedig beült az autóba, mert engedélyt kapott arra, hogy beindítsa.

De nem csak beindította, hanem el is indult vele egy boltba, hogy italt vegyen.

A városban kocsikázott, amikor a barátja a keresésére indult egy elektromos kerekesszékkel. Mivel nem találta, hazafelé vette az irányt. Az egyik utcában a férfi mögé kanyarodott az autóval. Olyan részeg volt, hogy nem vette észre az előtte haladó barátját, ezért elütötte.

A barát a kerekesszékből a földre esett és eltört a bokája, ami 8 napon túl gyógyuló sérülésnek minősül.

A kocsit vezető részeg férfiről kiderült, hogy még jogosítványa sincs. Az ügyészek súlyos testi sértést okozó ittas vezetés miatt emeltek vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a vezetéstől.