Most a Kelenföldi Városközpontot herdálná el a főváros és Újbuda baloldali vezetése

László Imre és Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Nemrég vált egyértelművé, hogy az Etele út, a Tétényi út és a Vahot utca által határolt Kelenföldi Városközpont épületét lebontanák, annak a területét Újbuda DK-s vezetése a Karácsony Gergely-féle Fővárosi Önkormányzattal közösen eladná, dacára a helyiek tiltakozásának. Miután az Újbudai Önkormányzat baloldali többsége lesöpörte a tiltakozó civilek valamennyi témával kapcsolatos javaslatát, a lokálpatrióták hétfő este fórumot tartottak, ám azon egyetlenegy érintett politikus sem jelent meg. A baloldal által tervezett kiárusítással kapcsolatosan nyilatkozott az Origónak Kiss József, az Újbudai Civilek Közösségének alapítója, aki a Városközpont bérlői által életre hívott szervezetnek (Városközpont Megmentése Mozgalom) a vezetője is. Kiss felhívta rá a figyelmet: közel 7 ezren írták alá azt a petícióit, amely kimondja," nem akarják, hogy a közvagyont a főváros és a kerület elmutyizza a haveroknak".
Vágólapra másolva!

Kiss József elmondta, hogy „az Újbudai és a Fővárosi Önkormányzatnak az lenne a feladata, hogy a közigazgatási területén lakó polgárok érdekeit figyelembe vegye és azok igényei mentén cselekedjen. Ez a Városközpont az ott lakók igényeit szolgálja ki, azért épült, hogy az ottaniak be tudjanak vásárolni, el tudjanak menni gyógyszertárba vagy cipészhez" – fűzte hozzá.

Az Újbudai Civilek Közösségének alapítója arról is beszélt, hogy a Városközpont sétatávolságú vonzáskörzetében 15 ezer ember lakik,

ezen embereket Karácsony Gergely főpolgármester és László Imre kerületi DK-s polgármester elárulta.

Karácsony Gergely és László Imre Forrás: Ripost

Közülük most már majdnem 7 ezren írták alá azt a petícióit, amely kimondja, „nem akarják, hogy a közvagyont a főváros és a kerület elmutyizza a haveroknak".

Kiss József meglátása szerint

Az újbudai lokálpatrióta megjegyezte: ezelőtt egy évvel a Fővárosi Önkormányzat megszüntette Csarnok és Piac Igazgatóságot (CSAPI). A bérlők a Csarnok és Piac Igazgatóságot álltak szerződésben.

Kiss József szerint azért szüntették meg Karácsonyék az igazgatóságot, mert az megnehezítette volna a terület eladását.

Ennek helyére egy gazdasági társaság lépett, amely csak az üzemeltetésben jogutód.

– hangsúlyozta.

Elmondása szerint

Kiss József szerint külső esztétikai felújításra szorul az épület, ez tény és való, amivel mindenki egyetért. Az újbudai civil a következő hasonlattal élt: „amikor rozsdás a kerítésünk, azt lefestjük és nem eladjuk a haveroknak jó pénzért".

– nyomatékosította a helyiek álláspontját.

Véleménye alapján az ott lakó 15 ezer ember életminősége jelentősen romlani fog a Városközpont eladása miatt, egy 3-5 évig tartó új beruházásnál a beruházó pedig haszonnal akarja majd értékesíteni a vélhetően olcsón megvett közvagyont.

– emelte ki.

A Kelenföldi Városközpont Forrás: google

Ezt követően Kiss József emlékeztetett rá, hogy

az előválasztásnak csúfolt Gyurcsány-show-n induló kerületi baloldali politikusok közül Molnár Gyula jelenlegi MSZP-s országgyűlési képviselő, Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes, illetve Orosz Anna momentumos újbudai alpolgármester is támogatták a Városközpont épületének a lebontását és a terület eladását.

A kerületben viszonylag ismeretlen momnetumos politikus, Tóth Endre nem nyilvánult meg a téma kapcsán.

A DK-s polgármester kapcsán megjegyezte:

Egyedül a Fidesz állt a helyi kezdeményezés mögé, az Újbudai Civilek Közössége és a Városközpont Megmentése Mozgalom közösen előterjesztett egy változtatási tilalom kérelmet a Városközpont kapcsán, amit az önkormányzati testület a Fidesz-frakció kérésére napirendre tűzött.

Végül a változtatási tilalomból nem lett semmi,

mert arra csak a Fidesz-frakció, illetve az LMP, a Jobbik és a Mi Hazánk 1-1 képviselője szavazott igennel, az MSZP-s, DK-s és momentumos képviselők pedig tartózkodtak, vagy meg sem jelentek a voksoláson, ennek következtében szavazategyenlőség alakult ki.

– ismertette Kiss József.

A téma kapcsán hétfő este lakossági fórumot rendezett az Újbudai Civilek Közössége és a Városközpont Megmentése Mozgalom, ám azon egyetlenegy érintett politikus sem jelent meg.

Az újbudai lokálpatrióta a következőképpen zárta nyilatkozatát: „Újbuda lakóinak azt kell eldöntenie, hogy továbbra hallgatnak, vagy végre asztalra csapnak és kiállnak a jogaikért, mert a Városközpont épülete nem Molnár Gyuláé, nem Karácsony Gergelyé és nem is László Imréé. Hatalmukkal visszaélve, ezek az emberek elkótyavetyélnék a közvagyont, de ezt minden eszközzel megfogjuk akadályozni".