Népbutításnak nevezte Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje azt a rezsicsökkentést, aminek révén havi szinten 32 ezer forinttal több marad a családok zsebében. A baloldali politikusok az elmúlt hetekben nemcsak Európa legalacsonyabb hazai rezsiárát kritizálták, hanem a benzinárcsökkentést is. 

Na, a rezsicsökkentés az egyik ilyen népbutítás 

- mondta Márki-Zay Péter egy keddi fórumon Gárdonyban. A baloldali politikus szerint mint a rezsicsökkentés, hogy mindent lehet jól csinálni, okosan csinálni, meg lehet ostoba módon csinálni, lehet néphülyíteni. 

Gyurcsány jelöltje tehát folytatta a rezsicsökkentés elleni támadását. Márki-Zaynak tehát nem tetszik az, hogy a magyar családok a rezsicsökkentés révén havi 32 ezer forintot spórolnak meg. A baloldali politikus mindezek mellett a benzinárak hatósági rögzítését is támadta.

Gyurcsány jelöltje eltörölné a rezsicsökkentéstForrás: AFP/John Thys

 

Így védi Márki-Zay a baloldali oligarchát

A gárdonyi fórumon mindezek mellett ismételten védelmébe vette a korrupt baloldali oligarchát, Bige Lászlót. Márki-Zay a védelmébe vette Bigét, és azt mondta,   lehet, hogy tényleg volt kartell, lehet, hogy nem volt. Majd pedig közölte, egyelőre csak a propagandát látom meg azt, hogy meg akarják szerezni a cégét. 

Mint arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay azért vette védelmébe Bigét, mert jelentős összeggel finanszírozta a kampányát.