Húsz embert fogtak el a bulinegyedben tartott razzián - videó

Budapest, rendőrség, rendőr,  bűnmegelőzési, rendészeti, akció, razzia, ellenőrzés, bulinegyed, Budapesti Rendőr-főkapitányság
húsz embert fogtak el egy nagy razzián 2021. november 20-án szombaton a bulinegyedben a rendőrök
Vágólapra másolva!
A budapesti rendőrök a hétvégén 20 embert fogtak el a bulinegyedben a társszervek bevonásával tartott komplex bűnügyi, bűnmegelőzési és rendészeti akció során. Az akciót a VII. és az V. kerületi rendőrök szervezték.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatalának Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az V. kerületi és a VII. kerületi Önkormányzat munkatársaival ismét összehangolt ellenőrzést tartottak

november 20-án éjszaka Budapest V., VI. és VII. kerületében.

Az akció célja a közrend, közbiztonság fenntartása, a kábítószerhez köthető bűncselekmények megelőzése, a körözött és az erőszakos emberek elfogása volt. A műveletben bűnügyes és rendészeti kollégák, a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai, egy igazságügyi orvosszakértő, a társszervek részéről pedig harmincan vettek részt.

Öt szórakozóhelyről kábítószer birtoklása gyanúja miatt 12 embert, közbiztonságra különösen veszélyes eszköz (kés, boxer, gázspray) birtoklása miatt pedig 2 biztonsági őrt vittek be a kapitányságra, négy embert jogellenes belföldi tartózkodás miatt fogtak el, kettőt pedig azért, mert körözték őket.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az ellenőrzött biztonsági őrök közül hat férfinak nem volt vagyonőri igazolványa, ketten pedig büntetőeljárás hatálya alatt álltak, így nem rendelkezhettek volna azzal; velük szemben közigazgatási eljárást indítottak.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság

A szórakozóhelyek környékén egy besurranó tolvajt is tetten értek.

Három embert feljelentettek közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, illetve közlekedési szabálysértés miatt. Az éjszakai akcióban 17 taxist ellenőriztek, közülük hárman kaptak helyszíni bírságot.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság

Maszk használatának elmulasztása miatt 128 embert figyelmeztettek.

Az egyik szórakozóhelyen a kábítószer-kereső kutya több helyiségben is drogot talált; az elsődleges adatok szerint marihuánát, heroint és amphetamint.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társszervekkel együtt, előre be nem jelentett időpontokban folytatja az ellenőrzést a belvárosban.