Egy kecskeméti dohánybolt tulajdonosának a havi elszámolásnál tűnt fel, hogy több millió forint hiányzik a kasszából. Ahogy visszanézte a biztonsági kamera felvételeit, látta, hogy az alkalmazottja meglopta.

A dohánybolt havi elszámolását ellenőrizte a tulajdonos november 14-én, akkor vette észre, hogy több készpénzkivételi bizonylat is hiányzik. Tudta, hogy az alkalmazottjának volt lehetősége pénzt kivenni a kasszából, ugyanis bevált szokás volt a bevételt egy széfbe tenni, úgynevezett fölözéssel. Erről bizonylatok készülnek, amelyek viszont nem voltak meg. Amikor a férfi ellenőrizte az üzlet kameráinak felvételét, látta, hogy az alkalmazottja pénzt vett ki a kasszából, amit nem a széfbe, hanem az egyik szekrényébe rejtett a bizonylatokkal együtt.

Forrás: Police.hu

A tulajdonos felhívta a rendőröke, akik kimentek a dohánybolthoz. A kutatás során pénzt találtak a 26 éves nő egyik szekrényében, és zsákokba csomagolt dohányárut is a kocsijában. A bizonylatokat egy füzetbe rejtette. Ezt is megtalálták a rendőrök.

A nő a kihallgatása közben elmondta, hogy augusztus óta harmincszor lopott el alkalmanként 100-150 ezer forintot és a dohányon kívül alkoholt is magával vitt.Az ellopott, több mint 4 millió forintot utazásokra és az adóssága törlesztésére költötte. A szabadlábon védekező alkalmazott ellen sikkasztás miatt indult eljárás.