Megkezdheti munkáját a Városháza eladásáról szóló vizsgálóbizottság, azonban a fővárosi baloldali többség előre kijelölte, milyen témákban vizsgálódhatnak, így többek között Bajnai Gordon szerepét sem firtathatják. A vizsgálóbizottságnak december közepére jelentést kell tennie, ami meglehetősen rövid időnek tűnik. 

Egyszerűen vérlázító, amit csinál, hogy a megtámadott félként próbálja magát bemutatni - mondta Láng Zsolt a tervezett vizsgálóbizottságról a Városháza ügyben. A Fidesz frakcióvezetője szerint nagy kérdés, hogy Bajnai Gordont miért nem vizsgálhatja a tervezett bizottság. Ez a bizottság fel fog állni, de jól látszik, hogy Ön fél.

Miért nem akarja Karácsony, hogy Bajnait is meghallgassák?Forrás: Facebook

Mikor tervezi a közgyűlést decemberben, mert ennek a bizottságnak addig kell jelentést készítenie? - tette fel a kérdést Láng. A Fidesz frakcióvezetője azt is megkérdezte a főpolgármestertől, hogy tudott-e arról, hogy a III. kerületi mocsáros dűlőt el akarták-e adni? 

Amikor a volt miniszterelnök azt mondja egy felvételen, hogy cápák mozognak a különféle üzleti ügyekben, akkor Önök mondják azt, hogy ez nem ügy?- tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője a baloldali polgármestereknek. Miért nem lehet egy általános vizsgálatot lefolytatni?

Láng Zsolt arra is rámutatott, hogy a vizsgálóbizottság meglehetősen szűk ütemterv mentén dolgozhat. Mindezek ellenére megszavazzák a baloldali többség vizsgálóbizottsági javaslatát, hogy kiderüljön az igazság. 

"Ne akadályozzák a működést!"

Pintér Gábor, a Fidesz képviselője arról beszélt a vitában, hogy a vizsgálóbizottság minden bizonnyal fel fog állni, de annak a tevékenységét csak később lehet értékelni. Azokat az ügyeket, amikkel a vizsgálóbizottság foglalkozni fog, azokról a baloldali politikusok beszéltek, köztük Bajnai Gordon - tette hozzá. Arra kérte a baloldali képviselőket, hogy ne akadályozzák a vizsgálóbizottság későbbi működését. 

Bagdy Gábor arról beszélt, hogy a korábbi  kérdéses ügyekben maga a városvezetés tett feljelentést. 

Karácsony válaszában közölte, hogy december 15-én lesz a Fővárosi Közgyűlés következő ülése. A főpolgármester egyszer sem ejtette ki Bajnai nevét a hozzászólásában. Szólt arról is, hogy nem lesz beépítve a mocsaras-dűlő. 

A közgyűlés 30 igen, 0 nem szavazat mellett fogadta el a vizsgálóbizottság felállítását. 

Sok még a megválaszolatlan kérdés

Hetek óta hatalmas érdeklődés kíséri a Városháza eladásával kapcsolatos korrupciós botrányt. Nem véletlenül, hiszen az ügy világosan és érthetően megmutatja, hogy Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt ugyanaz történik, mint a 2010 előtti baloldali világban. A szereplők is nagyrészt ugyanazok: Bajnai Gordon, a 13. havi nyugdíjat megszüntető és a libatenyésztőket tönkretevő volt miniszterelnök az ügy egyik kulcsszereplője, de felbukkan Bajnai "harcostársa", Gansperger Gyula is. Bár a tranzakciót, illetve annak tervét leleplező Anonymus sok információt hozott nyilvánosságra, még mindig vannak megválaszolatlan kérdések, nem is kevés.